Idi na sadržaj

Aktivisti UG Zašto ne održali radionicu o novim tehnologijama na Vlašiću

Darko

images (2)U organizaciji PILPG, u subotu 15.10.2011., aktivisti UG “Zašto ne” Boris Brkan i Darko Brkan su održali radionicu o korištenju novih tehnologija od strane civilnog društva. Radionica je bila namjenjena predstavnicima preko 10 organizacija civilnog društva koje su bile prisutne na ovom događaju.

Radionica se sastojala od nekoliko modula u kojima su prezentirani osnovne vještine, kao i iskustva u korištenju novih tehnologija od strane organizacija civilnog društva. Prezentirana su znanja iz izrade web prezentacija i blogova, osnovnih razloga/ciljeva korištenja novih tehnologija, online kampanja, mjerenja na webu, korištenja mobilnih telefona, korištenja raznih alata za proizvodnju web prezentacija, optimizacije za pretraživače, korištenja multimedije, ali i drugih iskustava koja mogu biti korisna u radu civilnog društva.

U toku radionice identificirale su se i moguće upotrebe novih tehnologija i prezentiranih alata u smislu korištenja novih tehnologija u radu na ustavnim reformama u BiH.

Ovdje možete preuzeti prezentaciju korištenu na Vlašiću:

Prezentacija nove tehnologije Vlasic