Aktivisti UG Zašto ne održali radionicu o novim tehnologijama na Vlašiću

images (2)U organizaciji PILPG, u subotu 15.10.2011., aktivisti UG “Zašto ne” Boris Brkan i Darko Brkan su održali radionicu o korištenju novih tehnologija od strane civilnog društva. Radionica je bila namjenjena predstavnicima preko 10 organizacija civilnog društva koje su bile prisutne na ovom događaju.

Radionica se sastojala od nekoliko modula u kojima su prezentirani osnovne vještine, kao i iskustva u korištenju novih tehnologija od strane organizacija civilnog društva. Prezentirana su znanja iz izrade web prezentacija i blogova, osnovnih razloga/ciljeva korištenja novih tehnologija, online kampanja, mjerenja na webu, korištenja mobilnih telefona, korištenja raznih alata za proizvodnju web prezentacija, optimizacije za pretraživače, korištenja multimedije, ali i drugih iskustava koja mogu biti korisna u radu civilnog društva.

U toku radionice identificirale su se i moguće upotrebe novih tehnologija i prezentiranih alata u smislu korištenja novih tehnologija u radu na ustavnim reformama u BiH.

Ovdje možete preuzeti prezentaciju korištenu na Vlašiću:

Prezentacija nove tehnologije Vlasic

Sarajevo će biti domaćin najveće svjetske konferencije o provjeri činjenica

Global Fact, jedna od najvećih medijskih konferencija, idućeg ljeta održava se u Sarajevu.    Sarajevo će u junu...

Sofija Tovarovic

Uči i zabavi se – preuzmi novu Mislimetar aplikaciju

Nova interaktivna aplikacija za formalno i neformalno učenje potiče razvoj kritičkog mišljenja i medijske pismenosti kod učenika i učenica, a ujedno je i vrijedan alat nastavnicima i nastavnicama za...

Sofija Tovarovic

Održan sastanak ACTION SEE mreže u Sarajevu

ACTION SEE (Mreža odgovornosti, tehnologije i institucionalne otvorenosti u regiji jugoistočne Evrope) je mreža koju čine organizacija civilnog društva koje zajedno rade na promicanju i osiguravanju...

Sofija Tovarovic