Darko Brkan o spornoj izjavi generalnog sekretara SNSD-a Rajka Vasića

Darko Brkan
Darko Brkan

Mislim da je to jedan od posljednjih pokušaja da se stvori legitimitet onome što je već okarakterisano i od glasača u Republici Srpskoj kao propala politika i u krajnjem slučaju će i na sljedećim izborima, a možda i ranije, doživjeti potpuni poraz, prokomentirao je predsjednik Udruženja građana “Zašto ne” Darko Brkan u izjavi za Agenciju Fena posljednje medijske istupe generalnog sekretara SNSD-a Rajka Vasića.

Vasić je kazao da djelovanje na registraciji birača na prijeratnim adresama stanovanja građanske Koalicije “1. mart” “može da bude početak opasne međunacionalne destrukcije koja će zahvatiti cijeli Balkan, a koja može završiti ratom mnogo težim nego što su bili građanski, međuvjerski i međunacionalni ratovi pred kraj prošlog vijeka”.

“On se u izjavi koristi ratom i time da RS treba čak i ne prihvatati određene zakone koji dolaze iz BiH. Mislim da je jasno o čemu se radi, da se radi o manipulaciji javnim mnijenjem i o ozbiljnoj prijetnji ustavnom poretku BiH”, kazao je Brkan.

(FENA/zaštone.ba)

Uči i zabavi se – preuzmi novu Mislimetar aplikaciju

Nova interaktivna aplikacija za formalno i neformalno učenje potiče razvoj kritičkog mišljenja i medijske pismenosti...

Sofija Tovarovic

Bez značajnijeg napretka u otvorenosti institucija izvršne i zakonodavne vlasti u BiH tokom 2022. godine

Regionalni indeks otvorenosti već sedam godina mjeri koliko su institucije izvršne i zakonodavne vlasti otvorene prema građanima/kama i društvu na osnovu četiri principa – transparentnost,...

Amina Izmirlić

Pokrenuta Koalicija za slobodu izražavanja i moderaciju sadržaja u Bosni i Hercegovini

Svečano pokretanje Koalicije za slobodu izražavanja i moderaciju sadržaja u Bosni i Hercegovini održano je 19. juna 2023. godine u prostorijama UN House u Sarajevu. Koalicija, osnovana u sklopu...

Danira Karović