Evropski koledž u Sarajevu održao panel-diskusiju o dezinformacijama

Evropski koledž, najstariji institut postdiplomskih evropskih studija, osnovan 1949. u Brižu, u Belgiji, u svom kampusu Natolinu, u Varšavi, u akademskoj 2021/22. organizuje jednogodišnji interdisciplinarni master program za 129 studenata/tica koji/e dolaze iz 38 zemalja.

Nastavni plan i program podrazumijeva politiku, pravo, ekonomiju i historiju EU, kao i međunarodne odnose i odnose EU sa susjedima, te uključuje studijska putovanja u ključne evropske i susjedne zemlje.
U drugom semestru, kao suštinski dio akademskog programa, kampus Natolin pripremio je studijsku posjetu zapadnom Balkanu od 2. do 7. maja 2022. Grupa studenata/tica posjetila je Podgoricu, Sarajevo i Beograd. Opšti cilj studijskih putovanja jeste proširenje obima znanja koje se prenosi tradicionalnim akademskim sredstvima. Sveobuhvatna tema ovog akademskog programa jesu pridruživanje balkanskih država EU, dezinformacije i uloga nezapadnih aktera u regionu. 

Panel-diskusija o dezinformacijama na zapadnom Balkanu održana je 4. maja u Sarajevu. 

Urednik i istraživač na platformi Raskrinkavanje Emir Zulejhić učestvovao je na ovoj panel-diskusiji, gdje je grupi od 80 studenata/tica iz različitih zemalja govorio o dezinformacijama i kako se boriti protiv njih.

 

 

Okrugli sto o normativno-praktičnim aspektima zakona u upravnom postupku u Bosni i Hercegovini

Predstavnice Udruženja građana i građanki “Zašto ne” prisustvovale su okruglom stolu na temu normativno-praktičnih...

Sofija Tovarovic

Konferencija pod nazivom “Gdje su nestali različiti glasovi?” (“Where have diverse voices gone?”) održana u Beogradu

U Beogradu, 5. maja 2022, Reporting Diversity Network 2.0 je održao regionalnu konferenciju pod nazivom “Gdje su nestali različiti glasovi”. Konferencija se sastojala od osam panela sa...

Sofija Tovarovic

“Kantonalni indeks otvorenosti” prezentovan u Zapadnohercegovačkom, Hercegovačko-neretvanskom i Tuzlanskom kantonu

Predstavnice Udruženja građana i građanki “Zašto ne” Danira Karović i Amina Izmirlić Ćatović tokom protekle sedmice održale su sastanke s predstavnicima/ama Vlade Zapadnohercegovačkog kantona,...

Amina Izmirlić