Grad Lukavac se priključio web platformi Javna rasprava Lokal

Javna rasprava Lokal je platforma koju je pokrenulo Udruženje građana i građanki “Zašto ne” s ciljem poboljšanja dvosmjerne komunikacije između građana/ki i donositelja/ki odluka na lokalnom nivou. 

Ova platforma pružit će građanima/kama Lukavca do sada najkompletniji uvid u rad gradske administracije i biti alat za otvorenu komunikaciju između gradonačelnika i građana/ki, putem koje će sve zainteresovane osobe moći postavljati direktna pitanja gradonačelniku, imati uvid u odluke i inicijative Grada, podnositi prijedloge i slično.

Vaša pitanja gradonačelniku možete uputiti korištenjem ovog linka: lokal.javnarasprava.ba/Lukavac/Vijecnik/199 

Gradonačelnik Delić istakao je da je ova saradnja još jedan dodatni doprinos transparentnosti u radu Grada Lukavac:
“Ovo je prilika da se na jedan kvalificirani način, sistematizirani, pruži mogućnost svakom građaninu da dođe do svog predstavnika i da delegira pitanja ili inicijativu i da dobije odgovor na to u javnom prostoru”, kazao je Delić.

Platformi bi se uskoro moglo priključiti i Gradsko vijeće Grada Lukavac, čiji će gradski vijećnici i vijećnice na nekoj od narednih sjednica imati mogućnost da se izjasne o potencijalnoj saradnji na projektu Javna rasprava Lokal.

U cilju promocije ove saradnje, RTV Lukavac je napravio prilog koji možete pogledati na ovom linku.

Projekt Javna rasprava Lokal realizuje se u okviru projekta “Improving Transparency and Accountability of Local Government and Citizens Capacity to Participate in Local Elections“, a kojeg je podržala fondacija Porticus.

UG “Zašto ne” i SEE Check mreža među 500 učesnika/ca konferencije GlobalFact 9

GlobalFact je najveća i najutjecajnija konferencija o fact-checkingu na svijetu, čiji je organizator Poynter -...

Sofija Tovarovic

Predstavnici/e UG “Zašto ne” doprinijeli/e izradi strategija odnosa s javnošću antikorupcijskih tijela

Na Jahorini je 28. juna 2022. godine održan konsultativni sastanak za pripremu strategija odnosa s javnošću antikorupcijskih tijela u okviru projekta „Informisani građani i učinkoviti mehanizmi u...

Sofija Tovarovic

Inicijativa R2G4P održala prvi Policy forum i ljetnu školu s fokusom na borbu protiv korupcije u jugoistočnoj Evropi

U organizaciji Instituta za javne financije iz Zagreba i Centra za studiranje demokratije (CSD) iz Sofije, inicijativa R2G4P (Regional Good Governance Public-Private Partnership Platform) je 7. juna...

Haris Karabegović