Grad Lukavac se priključio web platformi Javna rasprava Lokal

Javna rasprava Lokal je platforma koju je pokrenulo Udruženje građana i građanki “Zašto ne” s ciljem poboljšanja dvosmjerne komunikacije između građana/ki i donositelja/ki odluka na lokalnom nivou. 

Ova platforma pružit će građanima/kama Lukavca do sada najkompletniji uvid u rad gradske administracije i biti alat za otvorenu komunikaciju između gradonačelnika i građana/ki, putem koje će sve zainteresovane osobe moći postavljati direktna pitanja gradonačelniku, imati uvid u odluke i inicijative Grada, podnositi prijedloge i slično.

Vaša pitanja gradonačelniku možete uputiti korištenjem ovog linka: lokal.javnarasprava.ba/Lukavac/Vijecnik/199 

Gradonačelnik Delić istakao je da je ova saradnja još jedan dodatni doprinos transparentnosti u radu Grada Lukavac:
“Ovo je prilika da se na jedan kvalificirani način, sistematizirani, pruži mogućnost svakom građaninu da dođe do svog predstavnika i da delegira pitanja ili inicijativu i da dobije odgovor na to u javnom prostoru”, kazao je Delić.

Platformi bi se uskoro moglo priključiti i Gradsko vijeće Grada Lukavac, čiji će gradski vijećnici i vijećnice na nekoj od narednih sjednica imati mogućnost da se izjasne o potencijalnoj saradnji na projektu Javna rasprava Lokal.

U cilju promocije ove saradnje, RTV Lukavac je napravio prilog koji možete pogledati na ovom linku.

Projekt Javna rasprava Lokal realizuje se u okviru projekta “Improving Transparency and Accountability of Local Government and Citizens Capacity to Participate in Local Elections“, a kojeg je podržala fondacija Porticus.

Predstavnik UG “Zašto ne” učestvovao na OSCE radionici “Jačanje watchdog kapaciteta u JIE u praćenju i istraživanju korištenja javnih sredstava putem otvorenih podataka”

Tokom 24. i 25. novembra, u Tirani (Albanija), održana je radionica pod nazivom “Jačanje watchdog kapaciteta u JIE u...

Sofija Tovarovic

Novinar Istinomjera Minel Abaz dobitnik UNICEF-ove novinarske nagrade za doprinos pravima djece

UNICEF Bosne i Hercegovine organizirao je, u srijedu, 23.11.2022. događaj na kojem su dodijeli novinarsku nagradu za prava djece. Novinar Istinomjera Minel Abaz, ovogodišnji je dobitnik UNICEF-ove...

Sofija Tovarovic

Poziv na interdisciplinarnu radionicu za studente i studentice “Parlametar: Upoznavanje s radom Parlamentarne skupštine BiH”

Udruženje građana i građanki “Zašto ne” organizuje jednodnevnu interdisciplinarnu radionicu “Parlametar: Upoznavanje s radom Parlamentarne skupštine BiH”. Cilj je radionice upoznati studente i...

Sofija Tovarovic