Idi na sadržaj

Objavljen program POINT 3.0 konferencije

pointProgram POINT 3.0 konferencije, koja će se održati u Sarajevu od 22. do 24. maja, konačno je kompletiran, a sve ono što će se dešavati u ova tri dana, kao i detaljnu satnicu možete pogledati na zvaničnoj web stranici konferencije.

Kroz tri dana, program koji će se odvijati u Art kinu Kriterion, ponudit će niz sjajnih govornika i govornica, prezentacija, panel diskusija, radionica i projekcija.

Na POINT 3.0 konferenciji će, uz ostale sjajne učesnike, svoja iskustva podijeliti i Michael Slaby, direktor novih tehnologija u kampanji Baracka Obame 2008. godine, Chris Albon iz Ushahidi-a, Sultan Al-Qassemi, jedan od najuticajnijih blogera i analitičara sa Bliskog Istoka,Anna Babinets koja je radila na projektu YanukovychLeaks, Ekaterina Patyulina koja je vodila internet kampanju Alexeya Navalnog za gradonačelnika Moskve, kao i Erkan Saka i Asli Tunc sa Bilgy Univerziteta u Turskoj. Nekoliko panela na konferenciji bavit će se gorućim temama kao što su izazovi otvorene vlasti, mjerenja rada vlasti u izborno vrijeme, strategije digitalnih političkih kampanja, kao i korištenje satire i humora za politički aktivizam. Kao i obično, bavit ćemo se gorućim temama na svjetskoj političkoj i tehnološkoj sceni, te ćemo čuti iskustva iz Ukrajine, Rusije, Turske, Egipta, sa Bliskog Istoka, Baltika, Sjedinjenih Američkih Država, te drugih ništa manje zanimljivih lokacija.

Iako je broj mjesta za učesnike/ce konferencije gotovo popunjen, oni koji su zainteresovani za prisustvo na ovoj trodnevnoj konferenciji mogu se još nekoliko dana akreditovati putem forme za registraciju na web stranici konferencije.

POINT konferenciju organizuju UG „Zašto ne“ iz BiH u saradnji sa CRTA-om iz Srbije, Metamorphosis-om iz Makedonije, Cenrom za demokratsku tranziciju iz Crne gore, pokretom Mjaft iz Albanije, IPKO Fondacijom sa Kosova, Fundacjom TechSoup iz Varšave, Emerging Democracies Institutom i Analitikom i Mediacentrom iz Sarajeva, uz podršku National Endowment for Democracy-a (NED), Ambasade SAD-a u Sarajevu, Balkan Trust for Democracy-a (BTD), Heinrich Böll Stiftunga (HBS) i Friedrich Ebert Stiftunga (FES).