Objavljenje preporuke za provođenje politike za mlade u sklopu kampanje Obećali su

mladiUG „Zašto ne“ i Inicijativa Istinomjer objavili su danas dokument preporuka za provođenje politike za mlade u sklopu kampanje Obećali su koja je u toku. Ova preporuka je prva od četiri koje će se objaviti u toku kampanje koja ima za cilj da se u fokus rada izabranih partija na vlasti vrate njihova obećanja data  građanima i građankama BiH u predizbornoj kampanji pred Opšte izbore 2010. godine.

U objavljenom dokumentu su sadržane preporuke za rješavanje problema nezaposlenosti mladih kroz poticajne politike zapošljavanja i prilagođavanje obrazovnih programa potrebama tržišta kao i rješavanje problema stambenog zbrinjavanja mladih.

Dokument će biti proslijeđen izabranim predstavnicima vlasti.

Cijelu politiku preuzmite na linku: PolitikeZaMlade

Osim politike za mlade, u toku kampanje će biti objavljene i preporuke za provođenje politika u borbi protiv nezaposlenosti, korupcije i za uštede u javnoj potrošnji.

 

Uči i zabavi se – preuzmi novu Mislimetar aplikaciju

Nova interaktivna aplikacija za formalno i neformalno učenje potiče razvoj kritičkog mišljenja i medijske pismenosti...

Sofija Tovarovic

Bez značajnijeg napretka u otvorenosti institucija izvršne i zakonodavne vlasti u BiH tokom 2022. godine

Regionalni indeks otvorenosti već sedam godina mjeri koliko su institucije izvršne i zakonodavne vlasti otvorene prema građanima/kama i društvu na osnovu četiri principa – transparentnost,...

Amina Izmirlić

Pokrenuta Koalicija za slobodu izražavanja i moderaciju sadržaja u Bosni i Hercegovini

Svečano pokretanje Koalicije za slobodu izražavanja i moderaciju sadržaja u Bosni i Hercegovini održano je 19. juna 2023. godine u prostorijama UN House u Sarajevu. Koalicija, osnovana u sklopu...

Danira Karović