Održana je druga radionica ACTION SEE mreže

ACTION SEE (Mreža odgovornosti, tehnologije i institucionalne otvorenosti u regiji jugoistočne Evrope) je mreža koju čine organizacija civilnog društva koje zajedno rade na promicanju i osiguravanju odgovornosti i transparentnosti vlada u regiji jugoistočne Evrope, kako bi se povećao potencijal za građanski aktivizam, sudjelovanje građana/ki, s ciljem promicanja i zaštite ljudskih prava i sloboda na internetu, te za izgradnju kapaciteta i interesa među organizacijama civilnog društva i pojedincima u regiji za korištenje tehnologije za poticanje demokracije.

Od 27. februara do 1. marta 2023. godine u Skoplju, Sjeverna Makedonija, osnivačke organizacije mreže ACTION SEE održale su radionicu strateškog planiranja. Sastanku su prisustvovali/e predstavnici/e Fondacije Metamorphosis, Partneri za demokratske promjene – Srbija iz Srbije, Centra za demokratsku tranziciju iz Crne Gore i “Zašto ne?” iz Bosne i Hercegovine.

Tokom radionice, sudionici/e su potpisali/e Memorandum o saradnji, te razgovarali o budućim aktivnostima, zajedničkim vizijama i mogućnostima saradnje.

U narednom periodu planirano je još nekoliko mrežnih sastanaka.

(metamorphosis.org.mk)

Vodič za proaktivno objavljivanje informacija

U okviru regionalnog projekta Indeks otvorenosti, u sklopu kojeg se mjeri otvorenost zakonodavnih i izvršnih...

Danira Karović

POINT and Mixer are joining forces this year!

Ever since its start back in 2012, POINT has been nurturing partnerships as one of its main values. The POINT conference started as a partnership of regional organizations and individuals from the...

Sofija Tovarovic

Sarajevo domaćin panel-diskusije o evoluciji propagandnih narativa o Ukrajini

Povodom godine od početka ruske invazije na Ukrajinu, Evropska služba za vanjsko djelovanje (EEAS) i Ured EU u Bosni i Hercegovini organizirali su prošle sedmice u Sarajevu panel-diskusiju pod...

Sofija Tovarovic