Idi na sadržaj

Održana radionica o korištenju novih tehnologija od strane civilnog društva za 12 ženskih organizacija iz BiH

Darko

kvinnaU organizaciji “Kvinna Till Kvinna” organizacije, u sklopu seminara za partnerske ženske organizacije u BiH, održana je radionica o korištenju novih tehnologija od strane civilnog društva. Darko Brkan iz UG Zašto ne je vodio radionicu koja je trajala 2 sata. U toku radionice su prezentirane osnovne karakteristike online prisustva organizacija civilnog društva, definirani detaljni koraci u planiranju IT projekata organizacija civilnog društva, date smjernice o karakteristikama dobrog web sajta, te obrađeni osnovni savjeti i pravila u korištenju novih tehnologija.

U drugom dijelu radionice je razgovarano o mjerenju onlinw prisustva i ciljeva, nakon čega je radionica nastavljena prezentacijom kampanja na socijalnim mrežama, putem e-maila, portala i slično. Radionicu je pratilo mnogo praktičnih primjera, a u dobrom dijelu radionice su učesnice dobijale konkretne savjete u njihovim konkretnim slučajevima.

Između ostalih, radionici su prisustvovale organizacije Budućnost iz Modriče, CURE iz Sarajeva, Centar za Pravnu Pomoć iz Zenice, Duvanjke iz Tomislavgrada, Forum Žena iz Bratunca, Horizonti iz Tuzle, Lara iz Bijeljine, Most iz Višegrada, Žene Ženama iz Sarajeva, Ženski centar iz Trebinja i HCA iz Banja Luke.