Održana radionica o korištenju novih tehnologija od strane civilnog društva za 12 ženskih organizacija iz BiH

kvinnaU organizaciji “Kvinna Till Kvinna” organizacije, u sklopu seminara za partnerske ženske organizacije u BiH, održana je radionica o korištenju novih tehnologija od strane civilnog društva. Darko Brkan iz UG Zašto ne je vodio radionicu koja je trajala 2 sata. U toku radionice su prezentirane osnovne karakteristike online prisustva organizacija civilnog društva, definirani detaljni koraci u planiranju IT projekata organizacija civilnog društva, date smjernice o karakteristikama dobrog web sajta, te obrađeni osnovni savjeti i pravila u korištenju novih tehnologija.

U drugom dijelu radionice je razgovarano o mjerenju onlinw prisustva i ciljeva, nakon čega je radionica nastavljena prezentacijom kampanja na socijalnim mrežama, putem e-maila, portala i slično. Radionicu je pratilo mnogo praktičnih primjera, a u dobrom dijelu radionice su učesnice dobijale konkretne savjete u njihovim konkretnim slučajevima.

Između ostalih, radionici su prisustvovale organizacije Budućnost iz Modriče, CURE iz Sarajeva, Centar za Pravnu Pomoć iz Zenice, Duvanjke iz Tomislavgrada, Forum Žena iz Bratunca, Horizonti iz Tuzle, Lara iz Bijeljine, Most iz Višegrada, Žene Ženama iz Sarajeva, Ženski centar iz Trebinja i HCA iz Banja Luke.

Sarajevo će biti domaćin najveće svjetske konferencije o provjeri činjenica

Global Fact, jedna od najvećih medijskih konferencija, idućeg ljeta održava se u Sarajevu.    Sarajevo će u junu...

Sofija Tovarovic

Uči i zabavi se – preuzmi novu Mislimetar aplikaciju

Nova interaktivna aplikacija za formalno i neformalno učenje potiče razvoj kritičkog mišljenja i medijske pismenosti kod učenika i učenica, a ujedno je i vrijedan alat nastavnicima i nastavnicama za...

Sofija Tovarovic

Održan sastanak ACTION SEE mreže u Sarajevu

ACTION SEE (Mreža odgovornosti, tehnologije i institucionalne otvorenosti u regiji jugoistočne Evrope) je mreža koju čine organizacija civilnog društva koje zajedno rade na promicanju i osiguravanju...

Sofija Tovarovic