Održana radionica o kreiranju javnih politika i njihovom zagovaranju

Predstavnici i predstavnice Udruženja građana “Zašto ne” učestvovali su na edukativnoj radionici o kreiranju javnih politika i njihovog zagovaranja, koju je proteklog vikenda u Mostaru organizovao Nacionalni demokratski institut (NDI).

 

U pitanju je druga od četiri predviđene edukativne radionice u okviru projekta “Podrška civilnom društvu u borbi protiv korupcije na zapadnom Balkanu”.

Cilj radionice, održane 12. i 13. marta, bila je edukacija predstavnika i predstavnica organizacija civilnog društva iz sfere javnih politika i njihovog zagovaranja.

Učesnici i učesnice imali su priliku razgovarati o procesu kreiranja i donošenja javnih politika te načinu definisanja njihovih, a s posebnom pažnjom se pristupilo analizi aktera, definisanju poruka, kao i strukturi dokumenta javne politike.

Predstavnici i predstavnice U.G. „Zašto ne” su kao partneri u provedbi projekta dali doprinos u kreiranju projektnih prijedloga koji se odnose na transparentniji rad inspekcija iz oblasti zaštite okoliša i razvijanju projekta iz oblasti prevencije korupcije u sferi zdravstva.

 

 

Održana regionalna obuka za članove platforme R2G4P – Regionalna platforma za javno-privatno partnerstvo dobrog upravljanja

Od 29. do 31. maja ove godine u Beogradu je održana četvrta regionalna obuka za članove platforme R2G4P – Regionalna...

Sofija Tovarovic

Register to participate in the POINT 11 Conference

We’re thrilled to invite local activists, representatives of non-governmental organisations, media, students and all those interested in political responsibility, new technologies, media literacy,...

Sofija Tovarovic

Istinomjerov Facebook nalog preuzet u hakerskom napadu

Istinomjer stranica na društvenoj mreži Facebook preuzeta je u hakerskom napadu 28.3.2023. Sadržaj koji se trenutno pojavljuje na Istinomjerovoj Facebook stranici nema veze s...

Amina Izmirlić