Održana radionica o kreiranju javnih politika i njihovom zagovaranju

Predstavnici i predstavnice Udruženja građana “Zašto ne” učestvovali su na edukativnoj radionici o kreiranju javnih politika i njihovog zagovaranja, koju je proteklog vikenda u Mostaru organizovao Nacionalni demokratski institut (NDI).

 

U pitanju je druga od četiri predviđene edukativne radionice u okviru projekta “Podrška civilnom društvu u borbi protiv korupcije na zapadnom Balkanu”.

Cilj radionice, održane 12. i 13. marta, bila je edukacija predstavnika i predstavnica organizacija civilnog društva iz sfere javnih politika i njihovog zagovaranja.

Učesnici i učesnice imali su priliku razgovarati o procesu kreiranja i donošenja javnih politika te načinu definisanja njihovih, a s posebnom pažnjom se pristupilo analizi aktera, definisanju poruka, kao i strukturi dokumenta javne politike.

Predstavnici i predstavnice U.G. „Zašto ne” su kao partneri u provedbi projekta dali doprinos u kreiranju projektnih prijedloga koji se odnose na transparentniji rad inspekcija iz oblasti zaštite okoliša i razvijanju projekta iz oblasti prevencije korupcije u sferi zdravstva.

 

 

Predstavnik UG “Zašto ne” učestvovao na OSCE radionici “Jačanje watchdog kapaciteta u JIE u praćenju i istraživanju korištenja javnih sredstava putem otvorenih podataka”

Tokom 24. i 25. novembra, u Tirani (Albanija), održana je radionica pod nazivom “Jačanje watchdog kapaciteta u JIE u...

Sofija Tovarovic

Novinar Istinomjera Minel Abaz dobitnik UNICEF-ove novinarske nagrade za doprinos pravima djece

UNICEF Bosne i Hercegovine organizirao je, u srijedu, 23.11.2022. događaj na kojem su dodijeli novinarsku nagradu za prava djece. Novinar Istinomjera Minel Abaz, ovogodišnji je dobitnik UNICEF-ove...

Sofija Tovarovic

Poziv na interdisciplinarnu radionicu za studente i studentice “Parlametar: Upoznavanje s radom Parlamentarne skupštine BiH”

Udruženje građana i građanki “Zašto ne” organizuje jednodnevnu interdisciplinarnu radionicu “Parlametar: Upoznavanje s radom Parlamentarne skupštine BiH”. Cilj je radionice upoznati studente i...

Sofija Tovarovic