Održana radionica o kreiranju javnih politika i njihovom zagovaranju

Predstavnici i predstavnice Udruženja građana “Zašto ne” učestvovali su na edukativnoj radionici o kreiranju javnih politika i njihovog zagovaranja, koju je proteklog vikenda u Mostaru organizovao Nacionalni demokratski institut (NDI).

 

U pitanju je druga od četiri predviđene edukativne radionice u okviru projekta “Podrška civilnom društvu u borbi protiv korupcije na zapadnom Balkanu”.

Cilj radionice, održane 12. i 13. marta, bila je edukacija predstavnika i predstavnica organizacija civilnog društva iz sfere javnih politika i njihovog zagovaranja.

Učesnici i učesnice imali su priliku razgovarati o procesu kreiranja i donošenja javnih politika te načinu definisanja njihovih, a s posebnom pažnjom se pristupilo analizi aktera, definisanju poruka, kao i strukturi dokumenta javne politike.

Predstavnici i predstavnice U.G. „Zašto ne” su kao partneri u provedbi projekta dali doprinos u kreiranju projektnih prijedloga koji se odnose na transparentniji rad inspekcija iz oblasti zaštite okoliša i razvijanju projekta iz oblasti prevencije korupcije u sferi zdravstva.

 

 

UG “Zašto ne” i SEE Check mreža među 500 učesnika/ca konferencije GlobalFact 9

GlobalFact je najveća i najutjecajnija konferencija o fact-checkingu na svijetu, čiji je organizator Poynter -...

Sofija Tovarovic

Predstavnici/e UG “Zašto ne” doprinijeli/e izradi strategija odnosa s javnošću antikorupcijskih tijela

Na Jahorini je 28. juna 2022. godine održan konsultativni sastanak za pripremu strategija odnosa s javnošću antikorupcijskih tijela u okviru projekta „Informisani građani i učinkoviti mehanizmi u...

Sofija Tovarovic

Inicijativa R2G4P održala prvi Policy forum i ljetnu školu s fokusom na borbu protiv korupcije u jugoistočnoj Evropi

U organizaciji Instituta za javne financije iz Zagreba i Centra za studiranje demokratije (CSD) iz Sofije, inicijativa R2G4P (Regional Good Governance Public-Private Partnership Platform) je 7. juna...

Haris Karabegović