Održana radionica o političkoj i medijskoj pismenosti u okviru projekta “Mladi u zajednici”

Emir Zulejhić, novinar i urednik portala Raskrinkavanje, održao je radionicu u Centru za mlade u Zenici na temu političke i medijske pismenosti. Mladi iz mjesnih zajednica su na radionici razmatrali lokalnu, ali i širu političku sliku. 

Zulejhić je objasnio mladim aktivistima/kinjama kako prepoznati lažne vijesti te na koji način analizirati kredibilitet medija. Na ovoj radionici je podstakao aktiviste/kinje da razvijaju kritičko mišljenje i zainteresuju se dublje za ovu temu. 

Učesnici i učesnice su imali mogućnost da savladaju različite alate za provjeru činjenica, koji su svima dostupni, a koji su značajni za prepoznavanje i provjeru potencijalno netačnih tvrdnji.

Projekat “Mladi u zajednici” provodi se u okviru Bosnia and Herzegovina Resilience Initative (BHRI), inicijative koju implementira Međunarodna organizacija za migracije (IOM), a koju finansira Austrijska razvojna agencija.

Predstavnik UG “Zašto ne” učestvovao na OSCE radionici “Jačanje watchdog kapaciteta u JIE u praćenju i istraživanju korištenja javnih sredstava putem otvorenih podataka”

Tokom 24. i 25. novembra, u Tirani (Albanija), održana je radionica pod nazivom “Jačanje watchdog kapaciteta u JIE u...

Sofija Tovarovic

Novinar Istinomjera Minel Abaz dobitnik UNICEF-ove novinarske nagrade za doprinos pravima djece

UNICEF Bosne i Hercegovine organizirao je, u srijedu, 23.11.2022. događaj na kojem su dodijeli novinarsku nagradu za prava djece. Novinar Istinomjera Minel Abaz, ovogodišnji je dobitnik UNICEF-ove...

Sofija Tovarovic

Poziv na interdisciplinarnu radionicu za studente i studentice “Parlametar: Upoznavanje s radom Parlamentarne skupštine BiH”

Udruženje građana i građanki “Zašto ne” organizuje jednodnevnu interdisciplinarnu radionicu “Parlametar: Upoznavanje s radom Parlamentarne skupštine BiH”. Cilj je radionice upoznati studente i...

Sofija Tovarovic