Održana radionica o političkoj i medijskoj pismenosti u okviru projekta “Mladi u zajednici”

Emir Zulejhić, novinar i urednik portala Raskrinkavanje, održao je radionicu u Centru za mlade u Zenici na temu političke i medijske pismenosti. Mladi iz mjesnih zajednica su na radionici razmatrali lokalnu, ali i širu političku sliku. 

Zulejhić je objasnio mladim aktivistima/kinjama kako prepoznati lažne vijesti te na koji način analizirati kredibilitet medija. Na ovoj radionici je podstakao aktiviste/kinje da razvijaju kritičko mišljenje i zainteresuju se dublje za ovu temu. 

Učesnici i učesnice su imali mogućnost da savladaju različite alate za provjeru činjenica, koji su svima dostupni, a koji su značajni za prepoznavanje i provjeru potencijalno netačnih tvrdnji.

Projekat “Mladi u zajednici” provodi se u okviru Bosnia and Herzegovina Resilience Initative (BHRI), inicijative koju implementira Međunarodna organizacija za migracije (IOM), a koju finansira Austrijska razvojna agencija.

UG “Zašto ne” i SEE Check mreža među 500 učesnika/ca konferencije GlobalFact 9

GlobalFact je najveća i najutjecajnija konferencija o fact-checkingu na svijetu, čiji je organizator Poynter -...

Sofija Tovarovic

Predstavnici/e UG “Zašto ne” doprinijeli/e izradi strategija odnosa s javnošću antikorupcijskih tijela

Na Jahorini je 28. juna 2022. godine održan konsultativni sastanak za pripremu strategija odnosa s javnošću antikorupcijskih tijela u okviru projekta „Informisani građani i učinkoviti mehanizmi u...

Sofija Tovarovic

Inicijativa R2G4P održala prvi Policy forum i ljetnu školu s fokusom na borbu protiv korupcije u jugoistočnoj Evropi

U organizaciji Instituta za javne financije iz Zagreba i Centra za studiranje demokratije (CSD) iz Sofije, inicijativa R2G4P (Regional Good Governance Public-Private Partnership Platform) je 7. juna...

Haris Karabegović