Idi na sadržaj

OP Revolt: promocija “Glasometra” u Tuzli

u-tuzli-odrzana-ulicna-akcija-e2809crazglasaj-2010cb9d1Omladinski pokrer Revolt će, u saradnji sa udruženjem građana Zašto ne iz Sarajeva i drugim nevladinim udruženjima iz BiH, a uz podršku Centra civilnih inicijativa i organizacije The National Endowment for Democracy (NED), organizovati promociju Glasometra – online alata za mjerenje glasačkih preferencija na Općim/opštim izborima 2010. godine u BiH. Promocija će biti održana na Sonom trgu i Korzou (“kod Ismeta i Meše”) u utorak, srijedu i četvrtak (24., 25. i 26. 8.) sa početkom u 20:00 sati.

Na uličnoj akciji će prolaznicima biti dijeljeni promotivni materijali, a građani će imati priliku da na štandu ispune online aplikaciju Glasometra.

Glasometar, koji je kreiran u BiH, uvažio je iskustva svih sličnih projekata ovog tipa u cijelom svijetu i proizveo naprednu verziju aplikacije, osmišljenu tako da odgovara bosanskohercegovačkim prilikama i političkom sistemu. Glasometar predstavlja odličan način da se političke stranke predstave svim biračima u BiH – kako svojim simpatizerima i stalnim glasačima, tako i građanima/kama uopšte, te prezentiraju svoje vrijednosti, politike i programe. Stotine hiljada građana/ki koji će koristiti ovu računarsku aplikaciju moći će uporediti svoje stavove sa stavovima političkih stranaka u odnosu na 8 izabranih oblasti koje tretira navedena aplikacija.

Građanima/kama će Glasometar biti posebno zanimljiv, jer će po prvi put imati priliku da naprave upoređivanje svojih odgvora i stavova sa stavovima 19 najrelevantnijih političkih partija koje učestvuju na Općim/opštim izborima 2010. godine. Jedna od aktivnosti koje su planirane u narednom periodu jesu ulične akcije koje će biti u svim većim gradovima BiH.