Idi na sadržaj

Otvorene prijave za međunarodnu ljetnu školu za aktiviste/kinje u polju borbe protiv korupcije

Haris Karabegović

Regionalna platforma javno-privatnog partnerstva (R2G4P) – međunarodni konzorcij iskusnih istraživačkih organizacija u području dobrog upravljanja i borbe protiv korupcije – čiji je član i UG „Zašto ne“, organizira jednodnevnu ljetnu školu 8. juna 2022. u Zagrebu za trenutne i buduće aktiviste/kinje u polju borbe protiv korupcije.

Zadovoljstvo nam je pozvati studente/kinje viših godina, diplomante/kinje i istraživače/ice na početku karijere da pruže teoretsko i praktično znanje o najnovijim dostignućima u proučavanju korupcije i njezinih štetnih utjecaja na društvo.

Pozdravljamo pojedince/ke iz javnog, privatnog, nevladinog i akademskog sektora te iz svih akademskih sredina s istraživačkim i profesionalnim interesom u jugoistočnoj Evropi.

Sudionici/e ljetne škole (8. juni 2022) moći će također sudjelovati na regionalnom forumu 7. juna 2022. na istoj lokaciji te se uključiti u aktualne političke debate, kao i sudjelovati u sesijama pitanja i odgovora, brainstormingu i vježbama.

Ljetna škola sadrži dvije tematske sesije. Prvi panel ljetne škole posvećen je konceptualnoj pozadini integriteta javnih nabavki. Drugi panel otkrit će kako se mišljenja stručnjaka/inja i podaci preduzeća mogu koristiti za procjenu korupcije, zarobljavanja države i mjere politika na nacionalnoj, sektorskoj i institucionalnoj razini.

Više informacija o temama o kojima će se raspravljati i panelistima/kinjama dostupno je u dnevnom redu i informativnom letku.

Tehnički zahtjevi:

Minimalan uslov za odgovaranje na online ankete jeste posjedovanje mobilnog telefona s funkcionalnošću web preglednika. Međutim, preporučuje se ponijeti i prijenosna računala, ako je moguće, kako bi se iskoristilo potpuno iskustvo interaktivne ljetne škole.

Poziv za grantove koji se odnose na putovanje i smještaj otvoren je (za studente/kinje viših godina, diplomante/kinje i istraživače/ice na početku karijere) na linku POZIV.

Rok za prijavu je 6. maj 2022. godine.