Otvorene prijave za međunarodnu ljetnu školu za aktiviste/kinje u polju borbe protiv korupcije

Regionalna platforma javno-privatnog partnerstva (R2G4P) – međunarodni konzorcij iskusnih istraživačkih organizacija u području dobrog upravljanja i borbe protiv korupcije – čiji je član i UG „Zašto ne“, organizira jednodnevnu ljetnu školu 8. juna 2022. u Zagrebu za trenutne i buduće aktiviste/kinje u polju borbe protiv korupcije.

Zadovoljstvo nam je pozvati studente/kinje viših godina, diplomante/kinje i istraživače/ice na početku karijere da pruže teoretsko i praktično znanje o najnovijim dostignućima u proučavanju korupcije i njezinih štetnih utjecaja na društvo.

Pozdravljamo pojedince/ke iz javnog, privatnog, nevladinog i akademskog sektora te iz svih akademskih sredina s istraživačkim i profesionalnim interesom u jugoistočnoj Evropi.

Sudionici/e ljetne škole (8. juni 2022) moći će također sudjelovati na regionalnom forumu 7. juna 2022. na istoj lokaciji te se uključiti u aktualne političke debate, kao i sudjelovati u sesijama pitanja i odgovora, brainstormingu i vježbama.

Ljetna škola sadrži dvije tematske sesije. Prvi panel ljetne škole posvećen je konceptualnoj pozadini integriteta javnih nabavki. Drugi panel otkrit će kako se mišljenja stručnjaka/inja i podaci preduzeća mogu koristiti za procjenu korupcije, zarobljavanja države i mjere politika na nacionalnoj, sektorskoj i institucionalnoj razini.

Više informacija o temama o kojima će se raspravljati i panelistima/kinjama dostupno je u dnevnom redu i informativnom letku.

Tehnički zahtjevi:

Minimalan uslov za odgovaranje na online ankete jeste posjedovanje mobilnog telefona s funkcionalnošću web preglednika. Međutim, preporučuje se ponijeti i prijenosna računala, ako je moguće, kako bi se iskoristilo potpuno iskustvo interaktivne ljetne škole.

Poziv za grantove koji se odnose na putovanje i smještaj otvoren je (za studente/kinje viših godina, diplomante/kinje i istraživače/ice na početku karijere) na linku POZIV.

Rok za prijavu je 6. maj 2022. godine.

UG “Zašto ne” i SEE Check mreža među 500 učesnika/ca konferencije GlobalFact 9

GlobalFact je najveća i najutjecajnija konferencija o fact-checkingu na svijetu, čiji je organizator Poynter -...

Sofija Tovarovic

Predstavnici/e UG “Zašto ne” doprinijeli/e izradi strategija odnosa s javnošću antikorupcijskih tijela

Na Jahorini je 28. juna 2022. godine održan konsultativni sastanak za pripremu strategija odnosa s javnošću antikorupcijskih tijela u okviru projekta „Informisani građani i učinkoviti mehanizmi u...

Sofija Tovarovic

Inicijativa R2G4P održala prvi Policy forum i ljetnu školu s fokusom na borbu protiv korupcije u jugoistočnoj Evropi

U organizaciji Instituta za javne financije iz Zagreba i Centra za studiranje demokratije (CSD) iz Sofije, inicijativa R2G4P (Regional Good Governance Public-Private Partnership Platform) je 7. juna...

Haris Karabegović