Idi na sadržaj

POINT 2.0 od 23. do 26. maja u Sarajevu

Point-2.0Konferencija organizacija civilnog društva koje se intenzivno bave korištenjem novih tehnologija POINT (Politička Odgovornost i Nove Tehnologije) ove godine će doživjeti svoje drugo izdanje, a održat će se u sarajevskom Art kinu Kriterion od 23. do 26. maja ove godine.

Ove godine, pored učesnika iz 7 država jugoistočne Evrope, konferencija će ugostiti i organizacije civilnog društva iz  Egipta, Libije, Tunisa, Izraela, Palestine, Kipra, Njemačke, Mađarske, Poljske, Slovačke, USA, Velike Britanije, Islanda, Rusije i Azerbejdžana.

Kroz četiri dana POINT konferencije biće održane brojne prezentacije projekata, radionice iz oblasti korištenja novih tehnologija u civilnom aktivizmu, panel diskusije, skype prezentacije, te brojni unconference i zabavni sadržaji. Konferencija će i ove godine na dinamičan način, uz korištenje novih tehnologija i uz aktivno učešće učesnika/ca konferencije, kao i internet korisnika/ca, prezentirati konkretne primjere rada civilnog društva, kao i iskustva i strategije u radu na ovim specifičnim poljima.

Prva dva dana ovogodišnje konferencije će biti realizovana kroz izlaganja učesnika i panel diskusije, treći dan je planiran kao unconference dan, gdje će učesnici sami moći predlagati teme za prezentacije, dok će treći i četvrti dan POINT-a 2.0 biti održan Code sprint izazov, dvodnevno takmičenje developera i drugih IT entuzijasta u razvijanju novih softverskih projekata u svrhu angažovanja građana.

Prva POINT konferencija je održana od 16. do 18. februara 2012. godine, a kroz 5 glavnih tematskih cjelina okupila je preko 100 predstavnika civilnog društva iz regiona i svijeta koji su kroz prezentacije pokušali predstaviti šta je to novo na području primjene novih tehnologija u civilnom sektoru koji se bavi odgovornim društvom.

POINT konferenciju organiziraju UG „Zašto ne“ iz BiH u saradnji sa CRTA-om iz Srbije, Metamorphosis-om iz Makedonije, Centrom za demokratsku tranziciju (CDT) iz Crne Gore, kao i pokretom Mjaft iz Albanije.

Više o POINTU:

Balkan na POINT-u 2.0
Brojni učesnici iz regiona Bliskog istoka i sjeverne Afrike
Code Sprint izazov na POINT-u 2.0
Ko sve dolazi na POINT 2.0

PRIJAVI SE NA POINT OVDJE!