Poziv na interdisciplinarnu radionicu za studente i studentice “Parlametar: Upoznavanje s radom Parlamentarne skupštine BiH”

Udruženje građana i građanki “Zašto ne” organizuje jednodnevnu interdisciplinarnu radionicu “Parlametar: Upoznavanje s radom Parlamentarne skupštine BiH”. Cilj je radionice upoznati studente i studentice Fakulteta informacijskih tehnologija i Pravnog fakulteta Univerziteta “Džemal Bijedić” u Mostaru s web platformom Parlametar pomoću koje se građani i građanke vrlo jednostavno mogu informisati o radu Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine i procesu donošenja odluka u ovom najvažnijem zakonodavnom tijelu u BiH.

Radionica će biti održana

18. novembra 2022. godine

u periodu od 🕛 12 do 13:30 sati

u amfiteatru 1 Fakulteta informacijskih tehnologija, u Mostaru

Učešće u radionici je besplatno. Organizator će obezbijediti materijale za rad, a studenti/ce koji/e budu sudjelovali/e u radionici dobit će potvrdu o učešću. 

Broj učesnika/ca je ograničen (ukupno 30 studenata/tica), stoga se zainteresovani/e studenti/ce pozivaju da se putem e-mail adrese [email protected] prijave za učešće u radionici najkasnije do 17. novembra 2022. (u e-mailu je dovoljno napisati ime i prezime osobe koja se prijavljuje). Bilo bi poželjno da studenti/ce na radionicu ponesu laptope ili smart telefone, kako bi pretraživanje Parlametra bilo olakšano.

 

Čelnici osam jedinica lokalne samouprave odgovorili na skoro 500 pitanja građana i građanki

Platformu Javna rasprava Lokal pokrenulo je Udruženje građana i građanki “Zašto ne” u cilju poboljšanja dvosmjerne...

Sofija Tovarovic

Korištenje big data za praćenje strateške korupcije i kleptokracije. Jačanje uloge civilnog društva i medija

Regionalna platforma za dobro upravljanje javno-privatnim partnerstvom (R2G4P) nastavila je svoje napore na povećanju kapaciteta svog civilnog društva i državnih partnera u praćenju,...

Sofija Tovarovic

YouTHink- rekli smo ne korupciji

Nismo bespomoćni nego ljuti na okruženje u kojem vlada korupcija Da li možemo sigurno prijaviti korupciju, jesmo li zaštićeni? Kako da se postavimo u slučajevima kada su u pitanju naši najbliži...

Sofija Tovarovic