Idi na sadržaj

Poziv za dostavljanje ponuda za izradu komunikacijske strategije za regionalnu SEE Check mrežu

Sofija Tovarović

SEE Check mreža sastoji se od šest organizacija za provjeru činjenica iz pet zemalja jugoistočne Evrope, koje se fokusiraju na identifikaciju i razotkrivanje dezinformacija i promoviranje medijske pismenosti i medijske odgovornosti.

Web portali za provjeru činjenica koji čine SeeCheck mrežu su: Raskrinkavanje.ba, Raskrinkavanje.me, Raskrikavanje.rs, Razkrinkavanje.si, Faktograf.hr i Fakenews.rs.

SEE Check mreža trenutno provodi projekat koji finansira Evropska unija pod nazivom „SEECheck mreža – borba protiv dezinformacija kroz mrežu fact-checkera“. Jedna od aktivnosti projekta je razvoj komunikacijske strategije za SEE Check mrežu.

Pozivamo komunikacijske eksperte i agencije da dostave svoje ponude za obavljanje zadataka navedenih u ToRu, koje možete vidjeti na linku ToR za komunikacijsku strategiju.

Rok za dostavljanje ponuda

Proces angažmana komunikacijskog eksperta ili agencije za poslove navedene u ovom opisu poslova provodi projektni partner Udruženje Centar za demokratsku tranziciju (CDT) iz Crne Gore.

Centar za demokratsku tranziciju iz Crne Gore / SEE Check poziva zainteresirane komunikacijske eksperte i agencije da do 30. juna 2023. godine na e-mail adresu [email protected] dostave dokumentaciju navedenu u opisu poslova kao ponudu za obavljanje navedenih poslova.

Proces evaluacije i odabira ponuda

Poziv za ponude otvoren je za stručnjake i agencije koji su specijalizirani za razvoj i dizajniranje komunikacijskih proizvoda.  Izabrani izvođač bit će odgovoran za projektiranje i izvođenje svih aktivnosti opisanih u ovom TOR-u u saradnji s predstavnicima SEE Check-a i koordinatorima projekata Centra za demokratsku tranziciju iz Crne Gore.