Idi na sadržaj

Poziv za project-based edukacijski program “Digitalna zaštita i sigurnost”

Amra Hasanović

Udruženje građana i građanki “Zašto Ne” organizira edukacije na temu “Medijska pismenost” u sklopu regionalnog projekta koji je podržan od TechSoup Europe.

Project-based edukacijski program “Digitalna zaštita i sigurnost” pruža mogućnost da naučite vrijednost zaštite i sigurnosti te koje alate i tehnike koristiti u svrhu zaštite vašeg digitalnog “ja”.

Pored toga, pružiti će vam mogućnost da uz mentorstvo trenerica napišete sopstvene projekte za čiju realizaciju možete dobiti određena novčana sredstva (mini grant).

Edukaciju “Digitalna zaštita i sigurnost” čine četiri sesije koje će se održat 21., 28. januara, te 04., i 11. februara 2021. godine u terminu od 16:30h do 18h online, putem Webex meet platforme. Vodit će ih novinarke, fact-checkerke i ekspertice u oblasti digitalne zaštite iz regiona Milica Kovačević, Maja Ćalović i Karatina Kosmina, a učesnici i učesnice će nakon edukacije dobiti certificate o uspješno završenoj edukaciji.

Pozivamo aktiviste i aktivistive nevladinih organizacija, te sve zainteresirane za temu iz Bosne i Hercegovine, Srbije i Crne Gore da se prijave putem OVOG LINKA.

Radni jezik je BHSC (bosanski, hrvatski, srpski, crnogorski).

Poziv je otvoren do 20.01.2021. do 17:00h, za sve dodatne informacije možete pisati na mail: [email protected]