Poziv za project-based edukacijski program “Digitalna zaštita i sigurnost”

Udruženje građana i građanki “Zašto Ne” organizira edukacije na temu “Medijska pismenost” u sklopu regionalnog projekta koji je podržan od TechSoup Europe.

Project-based edukacijski program “Digitalna zaštita i sigurnost” pruža mogućnost da naučite vrijednost zaštite i sigurnosti te koje alate i tehnike koristiti u svrhu zaštite vašeg digitalnog “ja”.

Pored toga, pružiti će vam mogućnost da uz mentorstvo trenerica napišete sopstvene projekte za čiju realizaciju možete dobiti određena novčana sredstva (mini grant).

Edukaciju “Digitalna zaštita i sigurnost” čine četiri sesije koje će se održat 21., 28. januara, te 04., i 11. februara 2021. godine u terminu od 16:30h do 18h online, putem Webex meet platforme. Vodit će ih novinarke, fact-checkerke i ekspertice u oblasti digitalne zaštite iz regiona Milica Kovačević, Maja Ćalović i Karatina Kosmina, a učesnici i učesnice će nakon edukacije dobiti certificate o uspješno završenoj edukaciji.

Pozivamo aktiviste i aktivistive nevladinih organizacija, te sve zainteresirane za temu iz Bosne i Hercegovine, Srbije i Crne Gore da se prijave putem OVOG LINKA.

Radni jezik je BHSC (bosanski, hrvatski, srpski, crnogorski).

Poziv je otvoren do 20.01.2021. do 17:00h, za sve dodatne informacije možete pisati na mail: [email protected]

Uči i zabavi se – preuzmi novu Mislimetar aplikaciju

Nova interaktivna aplikacija za formalno i neformalno učenje potiče razvoj kritičkog mišljenja i medijske pismenosti...

Sofija Tovarovic

Bez značajnijeg napretka u otvorenosti institucija izvršne i zakonodavne vlasti u BiH tokom 2022. godine

Regionalni indeks otvorenosti već sedam godina mjeri koliko su institucije izvršne i zakonodavne vlasti otvorene prema građanima/kama i društvu na osnovu četiri principa – transparentnost,...

Amina Izmirlić

Okrugli sto: Transparentnost procesa donošenja odluka u BiH

Na okruglom stolu koji je 14. juna 2023. godine, uz podršku Ambasade Kraljevine Nizozemske, organizirao Transparency International u BiH (TIBiH) predstavljeni su rezultati istraživanja objavljenih u...

Admin