Idi na sadržaj

Poziv za project-based edukacijski program “Medijska pismenost online”

Amra Hasanović

Udruženje građana i građanki “Zašto Ne” organizira edukacije na temu “Medijska pismenost” u sklopu regionalnog projekta koji je podržan od TechSoup Europe.

Project-based edukacijski program “Medijska pismenost online” pruža mogućnost da naučite kako prepoznati kredibilne medijske izvore, a kako dezinformacije; kako da sami doprinesete smanjenju širenja dezinformacija, te će vas provesti kroz osnove novinarstva zasnovanog na činjenicama i fact-chekinga.

Pored toga, pružiti će vam mogućnost da, uz mentorstvo trenerica, napišete sopstvene projekte za čiju realizaciju možete dobiti određena novčana sredstva (mini grant).

Edukaciju “Medijska pismenost online” čine četiri sesije koje će se održat 15, 22. i 29. januara, te 05. februara 2021. godine u terminu od 16:30 do 18h online, putem Webex meet platforme. Vodit će ih novinarke i fact-checkerke iz regiona Tijana Cvjetićanin i Dajana Marković, a učesnici i učesnice će nakon edukacije dobiti certificate o uspješno završenoj edukaciji.

Pozivamo studente i studentice žurnalistike i srodnih nauka, aktiviste i aktivistive nevladinih organizacija te sve zainteresirane za oblasti medijske pismenosti, propagande, dezinformacija, provjere činjenica i sličnih, iz Bosne i Hercegovine, Srbije i Crne Gore da se prijave putem OVOG LINKA

Radni jezik je BHSC (bosanski, hrvatski, srpski, crnogorski).

Poziv je otvoren do 14.01.2021. do 17:00h, za sve dodatne informacije možete pisati na mail: [email protected]