Poziv za učešće na online radionice “Suprotstavljanje dezinformacijama”

Udruženje građana “Zašto Ne” vas poziva da se prijavite na online radionice “Suprotstavljanje dezinformacijama”. 

Cilj radionica je pružiti znanje u svrhu prepoznavanja dezinformacija, njihovih elemenata i vrsta kao i provjeru njihovog sadržaja. Govorit ćemo o ulozi medija i društvenih mreža kao i o štetnosti uticaja dezinformacija na demokratiju i građanska prava.

Online radionice će voditi vrhunski predavači iz regiona Jovana Strahinić i Emir Zulejhić, stručnjaci u oblasti medija, novinarstva i fact-checkinga.

Radionice se sastoji od četiri modula koji će se održati 02. decembra, 09. decembra, 12. decembra i 23. decembra u terminu od 18h do 19:30h putem online platforme Webex.

Prijaviti se mogu novinari/ke, aktivisti/ce nevladinih organizacija i organizacija koje se bave medijima, dezinformacijiama te srodnim oblastima iz Bosne i Hercegovine, Srbije i Crne Gore i to putem OVOG LINKA.

Poziv je otvoren do 20.11.2020. godine do 17h, a za dodatna pitanja možete pisati na mail: [email protected]

Online radionice “Suprotstavljanje dezinformacijama” se realizira u sklopu regionalnog projekta “Akcelator medijske pismenosti”, uz podršku TechSoup Europe.

Radni jezik je BHSC (bosanski, hrvatski, srpski, crnogorski). Učestvovanje na treningu je besplatno.

Šta do sada znamo o vakcinaciji protiv COVID-19 u BiH?

Dok se građani brojnih zemalja u svijetu, pa tako i onih u EU, ali i regionu, vakcinišu protiv COVID-19 već nekoliko...

Dalio Sijah

U potpunosti ispunjena četiri obećanja iz ekspozea Marija Nenadića

Vlada Kantona Sarajevo, koju su 3. marta 2020. godine formirale Stranka demokratske akcije (SDA), Savez za bolju budućnost (SBB) i Demokratska fronta (DF), tokom svog mandata, koji je završen 5....

Dalio Sijah

Sa novom godinom nova obećanja

Kao i prethodnih godina, Istinomjer i krajem 2020. godine donosi pregled nekih od najupečatljivijih obećanja visokih stranačkih funkcionera i nosioca javnih funkcija, a na čiju su se realizaciju isti...

Faruk Durmišević