Poziv za učešće na online radionice “Suprotstavljanje dezinformacijama”

Udruženje građana “Zašto Ne” vas poziva da se prijavite na online radionice “Suprotstavljanje dezinformacijama”. 

Cilj radionica je pružiti znanje u svrhu prepoznavanja dezinformacija, njihovih elemenata i vrsta kao i provjeru njihovog sadržaja. Govorit ćemo o ulozi medija i društvenih mreža kao i o štetnosti uticaja dezinformacija na demokratiju i građanska prava.

Online radionice će voditi vrhunski predavači iz regiona Jovana Strahinić i Emir Zulejhić, stručnjaci u oblasti medija, novinarstva i fact-checkinga.

Radionice se sastoji od četiri modula koji će se održati 02. decembra, 09. decembra, 12. decembra i 23. decembra u terminu od 18h do 19:30h putem online platforme Webex.

Prijaviti se mogu novinari/ke, aktivisti/ce nevladinih organizacija i organizacija koje se bave medijima, dezinformacijiama te srodnim oblastima iz Bosne i Hercegovine, Srbije i Crne Gore i to putem OVOG LINKA.

Poziv je otvoren do 20.11.2020. godine do 17h, a za dodatna pitanja možete pisati na mail: [email protected]

Online radionice “Suprotstavljanje dezinformacijama” se realizira u sklopu regionalnog projekta “Akcelator medijske pismenosti”, uz podršku TechSoup Europe.

Radni jezik je BHSC (bosanski, hrvatski, srpski, crnogorski). Učestvovanje na treningu je besplatno.

Poziv za webinar “Digitalna zaštita i sigurnost”

Udruženje građana “Zašto ne” organizira webinar na temu “Digitalna zaštita i sigurnost” u sklopu regionalnog projekta...

Amra Hasanović

Poziv za webinar “Suprotstavljanje dezinformacijama”

Udruženje građana “Zašto ne” organizira webinar na temu “Suprotstavljanje dezinformacijama” u sklopu regionalnog projekta “Akcelerator medijske pismenosti”. Webinar će se održati 24. novembra...

Amra Hasanović

Umjesto da se više otvaraju prema građanima/kama, lokalne samouprave u BiH sve zatvorenije

Druga godina istraživanja otvorenosti svih jedinica lokalnih samouprava u BiH, pokazuje da su ove institucije veoma zatvorene prema građanima/kama naše zemlje, i umjesto unapređenja stanja pojedine...

Danira Karović