Poziv za učešće na online radionice “Suprotstavljanje dezinformacijama”

Udruženje građana “Zašto Ne” vas poziva da se prijavite na online radionice “Suprotstavljanje dezinformacijama”. 

Cilj radionica je pružiti znanje u svrhu prepoznavanja dezinformacija, njihovih elemenata i vrsta kao i provjeru njihovog sadržaja. Govorit ćemo o ulozi medija i društvenih mreža kao i o štetnosti uticaja dezinformacija na demokratiju i građanska prava.

Online radionice će voditi vrhunski predavači iz regiona Jovana Strahinić i Emir Zulejhić, stručnjaci u oblasti medija, novinarstva i fact-checkinga.

Radionice se sastoji od četiri modula koji će se održati 02. decembra, 09. decembra, 12. decembra i 23. decembra u terminu od 18h do 19:30h putem online platforme Webex.

Prijaviti se mogu novinari/ke, aktivisti/ce nevladinih organizacija i organizacija koje se bave medijima, dezinformacijiama te srodnim oblastima iz Bosne i Hercegovine, Srbije i Crne Gore i to putem OVOG LINKA.

Poziv je otvoren do 20.11.2020. godine do 17h, a za dodatna pitanja možete pisati na mail: [email protected]

Online radionice “Suprotstavljanje dezinformacijama” se realizira u sklopu regionalnog projekta “Akcelator medijske pismenosti”, uz podršku TechSoup Europe.

Radni jezik je BHSC (bosanski, hrvatski, srpski, crnogorski). Učestvovanje na treningu je besplatno.

Loši uslovi u studentskim domovima u Sarajevu – još jedna posljedica nebrige vlasti i prebacivanja odgovornosti

Već duži niz godina u javnosti se mogu čuti kritike korisnika studentskih domova u Sarajevu na račun uslova u kojima su...

Amina Izmirlić

O tužbama koje su dovele do blokade računa KJKP GRAS

Ni punih šest mjeseci nije prošlo od kada je potpisan, kako ga je nazvao tadašnji premijer KS-a Mario Nenadić, “historijski sporazum” Vlade Kantona Sarajevo i KJKP GRAS, ovom gradskom preduzeću...

Biljana Livančić-Milić

Javna rasprava Lokal: Promicanje upotrebe tehnologije u svrhu poboljšanja demokratskih procesa na lokalnom nivou

Udruženje građana “Zašto ne” i web platforma javnarasprava.ba započinju realizaciju pilot projekta pod nazivom “Javna rasprava Lokal”, koji će omogućiti direktnu online komunikaciju građana/ki sa...

Selma Asceric