Poziv za učešće na online radionice “Suprotstavljanje dezinformacijama”

Udruženje građana “Zašto Ne” vas poziva da se prijavite na online radionice “Suprotstavljanje dezinformacijama”. 

Cilj radionica je pružiti znanje u svrhu prepoznavanja dezinformacija, njihovih elemenata i vrsta kao i provjeru njihovog sadržaja. Govorit ćemo o ulozi medija i društvenih mreža kao i o štetnosti uticaja dezinformacija na demokratiju i građanska prava.

Online radionice će voditi vrhunski predavači iz regiona Jovana Strahinić i Emir Zulejhić, stručnjaci u oblasti medija, novinarstva i fact-checkinga.

Radionice se sastoji od četiri modula koji će se održati 02. decembra, 09. decembra, 12. decembra i 23. decembra u terminu od 18h do 19:30h putem online platforme Webex.

Prijaviti se mogu novinari/ke, aktivisti/ce nevladinih organizacija i organizacija koje se bave medijima, dezinformacijiama te srodnim oblastima iz Bosne i Hercegovine, Srbije i Crne Gore i to putem OVOG LINKA.

Poziv je otvoren do 20.11.2020. godine do 17h, a za dodatna pitanja možete pisati na mail: [email protected]

Online radionice “Suprotstavljanje dezinformacijama” se realizira u sklopu regionalnog projekta “Akcelator medijske pismenosti”, uz podršku TechSoup Europe.

Radni jezik je BHSC (bosanski, hrvatski, srpski, crnogorski). Učestvovanje na treningu je besplatno.

Sarajevo će biti domaćin najveće svjetske konferencije o provjeri činjenica

Global Fact, jedna od najvećih medijskih konferencija, idućeg ljeta održava se u Sarajevu.    Sarajevo će u junu...

Sofija Tovarovic

Uči i zabavi se – preuzmi novu Mislimetar aplikaciju

Nova interaktivna aplikacija za formalno i neformalno učenje potiče razvoj kritičkog mišljenja i medijske pismenosti kod učenika i učenica, a ujedno je i vrijedan alat nastavnicima i nastavnicama za...

Sofija Tovarovic

Održan sastanak ACTION SEE mreže u Sarajevu

ACTION SEE (Mreža odgovornosti, tehnologije i institucionalne otvorenosti u regiji jugoistočne Evrope) je mreža koju čine organizacija civilnog društva koje zajedno rade na promicanju i osiguravanju...

Sofija Tovarovic