POZIV ZA WEBINAR: “Kreiranje pozitivnih narativa”

U.G. “Zašto Ne” vas poziva da se prijavite na webinar “Kreiranje pozitivnih narativa” koji će se održati 15.10.2020. (četvrtak) putem online platforme Webex u terminu od 12:00 do 13:30h.

Cilj Webinara je pružiti znanje o vrijednosti pozitivnih narativa, važnosti mapiranja publike i kako to učiniti, o univerzalnim teorijama priče i njenih formata, kao i o koracima za stvaranje pozitivnih narativa, odnosno uspješnih kampanja koje prave stvarni efekat.

Webinar će voditi vrhunske predavačice iz regiona Nataša Niškanović i Aleksandra Ivanović, stručnjakinje u oblasti medija i stvaranja pozitivnih narativa, te borbi protiv dezinformacija.

Prijaviti se mogu svi uzrasta od 18 do 35 godina iz Bosne i Hercegovine, Srbije i Crne Gore koji su zaintersirani da saznaju više o dezinformacijama, propagandama, kreiranju kampanja te kreiranju pozitivnih narativa, i to putem OVOG LINKA.

Za dodatna pitanja možete kontaktirati trenerice putem mailova [email protected] i [email protected].

Webinar “Kreiranje pozitivnih narativa” se realizira u sklopu regionalnog projekta “Akcelerator medijske pismenosti”, uz podršku TechSoup Europe. Učestvovanje na Webinaru je besplatno.

Diskriminacija na svim poljima: Neumjesni komentari na račun žena u bh. politici i novinarstvu

Osim neravnomjerne zastupljenosti, žene na pozicijama moći često su izložene nizu rodnih stereotipa te čestim kritikama...

Amina Izmirlić

IFCN pokreće radnu grupu za rješavanje pitanja uznemiravanja fact-checkera/ica

Grupa od 11 predstavnika/ca iz fact-checking zajednice raditi će uz podršku IFCN-a na rješavanju sve većeg broja slučajeva uznemiravanja i prijetnji fact-checkerima. Međunarodna mreža za...

Admin

Nacionalna konferencija “Otvoreni podaci u BiH”

Nacionalna konferencija - Otvoreni podaci u BiH održat će se 17.6.2021. u periodu od 11:00 - 13:00 preko Zoom platforme.  Otvoreni podaci su podaci koje svako može slobodno koristiti, ponovo...

Danira Karović