Idi na sadržaj

“Predizborno zagrijavanje”: Dubioza kolektiv nastupila u Bihaću

“Mi na ove izbore gledamo kao na referendum o tome koliko su vlasti u protekle četiri godine ispunile obećanja. Jasno je da nas spomenuta petorka drži u konstantnom strahu, kako ne bi mogli vidjeti gdje nestaje lova od prodanih firmi i raznoraznih kredita koje uzmaju vlastodršci. Ali, nekoliko hiljada mladih ljudi koji su se okupili večeras su jasno rekli onima koji viču “još, još i daj, daj” da ta priča više ne pije vode. Zadovoljstvo nam je bilo svirati u ovakvoj atmosferi, a sigurni smo da će i u Zenici i Tuzli biti isto”, poručili su iz Dubioza kolektiva.

Na put sa Dubiozom su krenuli i aktivisti pokreta Dosta!, koji su uličnom akcijom u centru Bihaća takođe animirali građane/ke da izađu na izbore. Na uličnoj akciji su Bišćani/ke ispunjavali i aplikaciju Glasometar, u saradnji sa UG Zašto ne?.

“Ovo nam je posljednja šansa da uzmemo stvar u svoje ruke i pokažemo odgovornost glasanjem, pogotovo u ovom presudnom momentu za BiH. Pozivamo građane/ke da glasaju prema svojoj savjesti te da mandate daju onoj političkoj partiji za koju smatraju da je najbolje odgovorila na postavljena pitanja. Ukoliko je partija na vlasti – da li je odgovorila na to šta je to u prethodnom mandatu uradila da bi dobila još jedan, a ako nije na vlasti, šta će to bolje i drukčije uraditi od partija na vlasti. Upravo u tome može pomoći Glasometar. Činjenica da je 500 građana/ki Bihaća za par sati ispunilo našu aplikaciju je zaista ohrabrujuća”, saopšteno je iz UG Zašto ne.

Nakon Bihaća, Dubioza kolektiv nastavlja sa mini turnejom “Predizborno zagrijavanje” u Zenici (1. 10., igralište Papirna), te u Tuzli (2. 10., park pored Muzičke škole). Ulaz je besplatan.