Predstavnici/e UG “Zašto ne” doprinijeli/e izradi strategija odnosa s javnošću antikorupcijskih tijela

Na Jahorini je 28. juna 2022. godine održan konsultativni sastanak za pripremu strategija odnosa s javnošću antikorupcijskih tijela u okviru projekta „Informisani građani i učinkoviti mehanizmi u prevenciji i borbi protiv korupcije“, koji implementira Misija OSCE-a u Bosni i Hercegovini. 

Sastanku su, pored predstavnika/ca antikoruptivnih tijela i službenika/uposlenika koji pružaju podršku vladama u odnosima s javnošću ili radu s medijima, prisustvovali/e i predstavnici/e nevladinog sektora, među kojima su bili/e predstavnici/e UG “Zašto ne” te predstavnici/e medija. 

Učesnici/e su imali/e priliku da putem diskusije svojim prijedlozima i sugestijama doprinesu definisanju opšteg cilja, specifičnih ciljeva, određenju ciljnih skupina te kreiranju pametno usmjerenih i planiranih aktivnosti iz polja PR-a za izradu strategija za odnose s javnošću, koje će biti namijenjene za predstavnike/ce antikoruptivnih tijela u BiH, a s ciljem povećanja stepena razumijevanja odnosa s javnošću.

Istinomjerov Facebook nalog preuzet u hakerskom napadu

Istinomjer stranica na društvenoj mreži Facebook preuzeta je u hakerskom napadu 28.3.2023. Sadržaj koji se trenutno...

Amina Izmirlić

Vodič za proaktivno objavljivanje informacija

U okviru regionalnog projekta Indeks otvorenosti, u sklopu kojeg se mjeri otvorenost zakonodavnih i izvršnih institucija u Bosni i Hercegovini kreiran je vodič za proaktivno objavljivanje...

Danira Karović

Transparentni i efikasni izbori kroz uvođenje novih tehnologija u izborni proces BiH

Povjerenje građana i građanki u izbore je poljuljano, što je prvenstveno vidljivo sve manjim odzivom birača, koji je na Općim izborima 2018. godine iznosio 54%, a 2022. godine čak četiri posto manje....

Sofija Tovarovic