Prezentacija online poreskog kalkulatora MojPorez.ba

UG „Zašto ne” i „Centar za politike i upravljanje“ Vas pozivaju na konferenciju za medije povodom zvanične prezentacije edukativnog online alata MojPorez.ba, koji korisnicima kroz prizmu ličnih / osobnih poreza približava iznose i način prikupljanja poreza, te njihovu potrošnju kroz budžetske rashode.

Konferencija će se održati u utorak, 28.2.2017. sa početkom u 12:00 sati u hotelu Europe (Vladislava Skarića 5, Sarajevo)

Na konferenciji će biti predstavljen alat MojPorez.ba koji korisnicima omogućava uvid u iznos poreza koje plaćaju na godišnjem nivou i način na koji se njihov porez troši. Predstavićemo i informacije koje ova inovativna platforma pruža korinicima, te preporuke za donosioce odluka koje su usaglašene u saradnji poslovne zajednice i civilnog društva.

Aktivnosti se provode u sklopu projekta „Uvođenje transparentnosti i odgovornosti u javno budžetiranje“ koji za cilj ima povećati objektivno informisanje o tome kako fiskalne politike utiču na građane, te uključiti privatni sektor u demokratske procese u zemlji.

Mladi izrazili veliko interesovanje za temu korupcije i posljedica koje ostavlja

U Sarajevu je 6. oktobra održan događaj „Kafa sa Erduanom Kafedžićem: Utjecaj korupcije na podrivanje institucija...

Sofija Tovarovic

Bez sankcija za nerad tokom pola mandata Parlamentarne skupštine BiH

Parlamentarna skupština Bosne i Hercegovine (PSBiH) je gotovo pola mandata od 2018. do 2022. godine provela u blokadi. Fotografija: nap.ba Rad Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine...

Sofija Tovarovic

Nova/stara lica na kandidatskim listama za Opće izbore 2022. godine

Opći izbori u Bosni i Hercegovini 2022. godine svakim su danom sve bliže, a samim tim i mandati dobijeni na Općim izborima 2018. privode se kraju. Tokom priprema za izbore i predizborne kampanje...

Sofija Tovarovic