Prijava za radionicu “Parlametar: Upoznavanje s radom Parlamentarne skupštine BiH”

Udruženje građana i građanki “Zašto ne” organizuje jednodnevnu interdisciplinarnu radionicu “Parlametar: Upoznavanje s radom Parlamentarne skupštine BiH”. Cilj je radionice upoznati studente i studentice Pravnog fakulteta Univerziteta u Banjoj Luci s web platformom Parlametar, pomoću koje se građani i građanke vrlo jednostavno mogu informisati o radu Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine, te procesom donošenja odluka u najvažnijem zakonodavnom tijelu u BiH.

Radionica će biti održana 24. 2. 2023. godine od 10 do 12 sati u sali br. 78 Pravnog fakulteta Univerziteta u Banjoj Luci. Studenti/ce koji/e budu sudjelovali/e u radionici dobit će potvrdu o učešću. Bilo bi poželjno da studenti/ce na radionicu ponesu laptope ili smart telefone kako bi pretraživanje Parlametra bilo olakšano.

Učešće u radionici je besplatno. Broj učesnika/ca je ograničen (ukupno 25 studenata/tica). Zainteresovani/e studenti/ce pozivaju se da se prijave putem ovog linka do 22. 2. 2023.

Vodič za proaktivno objavljivanje informacija

U okviru regionalnog projekta Indeks otvorenosti, u sklopu kojeg se mjeri otvorenost zakonodavnih i izvršnih...

Danira Karović

POINT and Mixer are joining forces this year!

Ever since its start back in 2012, POINT has been nurturing partnerships as one of its main values. The POINT conference started as a partnership of regional organizations and individuals from the...

Sofija Tovarovic

Interna obuka o provjeri činjenica za medije u BiH

U kontekstu brze digitalne transformacije i procvata informacijskog haosa, kojeg karakterišu pad predanosti profesionalnim novinarskim standardima, rast dezinformacija i očit pad povjerenja civilnog...

Sofija Tovarovic