Prijava za radionicu “Parlametar: Upoznavanje s radom Parlamentarne skupštine BiH”

Udruženje građana i građanki “Zašto ne” organizuje jednodnevnu interdisciplinarnu radionicu “Parlametar: Upoznavanje s radom Parlamentarne skupštine BiH”. Cilj je radionice upoznati studente i studentice Pravnog fakulteta Univerziteta u Banjoj Luci s web platformom Parlametar, pomoću koje se građani i građanke vrlo jednostavno mogu informisati o radu Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine, te procesom donošenja odluka u najvažnijem zakonodavnom tijelu u BiH.

Radionica će biti održana 24. 2. 2023. godine od 10 do 12 sati u sali br. 78 Pravnog fakulteta Univerziteta u Banjoj Luci. Studenti/ce koji/e budu sudjelovali/e u radionici dobit će potvrdu o učešću. Bilo bi poželjno da studenti/ce na radionicu ponesu laptope ili smart telefone kako bi pretraživanje Parlametra bilo olakšano.

Učešće u radionici je besplatno. Broj učesnika/ca je ograničen (ukupno 25 studenata/tica). Zainteresovani/e studenti/ce pozivaju se da se prijave putem ovog linka do 22. 2. 2023.

Sarajevo će biti domaćin najveće svjetske konferencije o provjeri činjenica

Global Fact, jedna od najvećih medijskih konferencija, idućeg ljeta održava se u Sarajevu.    Sarajevo će u junu...

Sofija Tovarovic

Uči i zabavi se – preuzmi novu Mislimetar aplikaciju

Nova interaktivna aplikacija za formalno i neformalno učenje potiče razvoj kritičkog mišljenja i medijske pismenosti kod učenika i učenica, a ujedno je i vrijedan alat nastavnicima i nastavnicama za...

Sofija Tovarovic

Održan sastanak ACTION SEE mreže u Sarajevu

ACTION SEE (Mreža odgovornosti, tehnologije i institucionalne otvorenosti u regiji jugoistočne Evrope) je mreža koju čine organizacija civilnog društva koje zajedno rade na promicanju i osiguravanju...

Sofija Tovarovic