Idi na sadržaj
Aldijana Zorlak

Aldijana Zorlak

[email protected]
Lektorica

Aldijana je diplomirala na Odsjeku za bosanski, hrvatski i srpski jezik Filozofskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu na kojem kraju privodi i magistarski studij. Kao lektorica, novinarka i prevoditeljica u svijetu medija više je od decenije.

Profesionalni angažman počela je u medijskoj grupaciji Oslobođenje, tačnije na web portalu Oslobođenje, zatim u dnevnom listu Oslobođenje te magazinu Dani. Vrijednom profesionalnom referencom smatra i angažman u Udruženju za kreiranje priča “Naratorium”, u kojem je od njegovog osnivanja, ljeta 2020, bila saradnica/autorica. Kroz određene projekte sarađivala je i s drugim organizacijama, poput Mreže za izgradnju mira i Vijeća za štampu i online medije u BiH.

Od novembra 2020. godine dio je Udruženja građana i građanki “Zašto ne”, gdje je kao lektorica angažovana na svim platformama koje djeluju pod okriljem Udruženja: Raskrinkavanje, Istinomjer, Javna rasprava/Javna rasprava Lokal, Newsgradient te web stranica Zašto ne. U Udruženju je povremeno angažovana i na projektima koji nisu u vezi s njenim primarnim opisom posla.