Idi na sadržaj
Alisa Karović

Alisa Karović

[email protected]
Kreativna menadžerica

Alisa je dugogodišnja aktivistkinja koja još od srednjoškolskih dana sudjeluje u brojnim projektima civilnog društva. Osjećaj za građanski aktivizam i socijalnu pravdu rezultirao je volonterskim angažmanom u civilnim inicijativama kao što su Pokret DOSTA!, Fondacija CURE, Fondacija “Jedan svijet”, kolektiv “Hrana, a ne oružje”, kolektiv BAZA, Društveno-kulturni centar (DKC) i dr.

Timu Udruženja građana i građanki “Zašto ne” pridružila se 2009. godine, gdje obnaša funkcije kreativne menadžerice i projektne koordinatorice

Poseban fokus njenog angažmana u Udruženju odnosi se na koordiniranje projektom MENA, koji podrazumijeva aktivnu saradnju s aktivistima/kinjama i organizacijama civilnog društva iz MENA regiona (zemlje Bliskog istoka i Sjeverne Afrike) te jačanje kapaciteta i asistenciju tamošnjim organizacijama pri korištenju tehnologija u oblastima praćenja političkih procesa, odgovornosti medija i borbe protiv dezinformacija, kao i izgradnji demokratije u ovom regionu. Program internship/fellowship najvažniji je dio ovog projekta, za čiju je organizaciju također zadužena.

Aktivna je i na drugim projektima UG “Zašto ne” koji uključuju organizaciju seminara, radionica, kampanja i uličnih akcija.