Idi na sadržaj
Amra Lemeš

Amra Lemeš

[email protected]
Finansijska menadžerica

Amra je magistrica finansija i administracije s višegodišnjim radnim iskustvom u ovoj oblasti. Poslovnu administraciju diplomirala je na univerzitetu u Maleziji, na kojem magistarsku diplomu stiče 2014. godine. Profesionalni angažman počinje kao računovotkinja u farmaceutskoj industriji, a usavršavanje nastavlja kao projektna menadžerica i asistentica za strateško planiranje.

Značajan dio dosadašnje karijere ostvarila je upravo u Maleziji, a međunarodno radno iskustvo rezultiralo je brojnim projektima u polju finansija, marketinga i strateškog planiranja, za čiju je implementaciju bila zadužena radeći u internacionalnim i domaćim kompanijama.

Timu Udruženja građana i građanki “Zašto ne” pridružila se u januaru 2021. godine, gdje je angažovana kao finansijska koordinatorica. U Udruženju sudjeluje u implementaciji finansijskih aspekata projekata, zadužena je za komunikaciju s donatorima, pojedincima i drugim organizacijama kada je riječ o ovom pitanju, kao i za pripremu finansijskih izvještaja i organizacijskih budžeta.