Project-based edukacijski program “Suprotstavljanje dezinformacijama”

Udruženje građana “Zašto Ne” vas poziva da se prijavite na Project-based edukacijski program “Suprotstavljanje dezinformacijama”.


Project-based edukacijski program se sastoji od četiri modula koji će se održati 30. novembra, 07. decembra, 14. decembra i 21. decembra u terminu od 13h do 14:30h putem online platforme Webex.

Cilj Project-based edukacijskog programa je pružiti znanje u svrhu prepoznavanja dezinformacija, njihovih elemenata i vrsta kao i provjeru njihovog sadržaja. Govorit ćemo o ulozi medija i društvenih mreža kao i o štetnosti uticaja dezinformacija na demokratiju i građanska prava.

Učesnici/e će tokom edukacije imati mogućnost pisati svoje projektne prijedloge pod mentorstvom predavača/ica u svrhu što boljeg shvatanja borbe protiv dezinformacija i mogućnosti vlastitog rasuđivanja vijesti plasiranih u medijskom prostoru od kojih će najbolji projektni prijedlozi dobiti određena novčana sredstva za realizaciju.

Predavač/ica – mentor/ica su Emir Zulejhić i Jovana Strahinić, stručnjak i stručnjakinja u oblasti medija, novinarstva i fact-checkinga.

Prijaviti se mogu aktivisti/ce nevladinih organizacija i organizacija civilnog društva koje se bave medijima, dezinformacijama, fact-checkingom i srodnim oblastima iz Bosne i Hercegovine, Srbije i Crne Gore i to putem OVOG LINKA.

Poziv je otvoren do 20.11.2020. do 17h, a za dodatna pitanja možete pisati na mail: [email protected]

Project-based edukacijski program “Suprotstavljanje dezinformacijama” se realizira u sklopu regionalnog projekta “Akcelerator medijske pismenosti”, uz podršku TechSoup Europe.

Radni jezik je BHSC (bosanski, hrvatski, srpski, crnogorski). Učestvovanje na edukacijama je besplatno.

Rasprava o vakcinama kojih još uvijek nema

Osim što kasni za drugim zemljama kada je u pitanju vakcinacija, u BiH se ne zna sa sigurnošću kada će stići vakcine...

Amina Izmirlić

Voting during the pandemic: The case of Bosnia and Herzegovina

Point Talks would like to invite you to participate in the new live panel discussion dedicated to the Local elections in BiH held in November and December (elections in the City of Mostar) last year....

Admin

Organizacije civilnog društva pisale Ministarstvu pravde BiH, traže izmjene Zakona o slobodi pristupa informacijama

Javne institucije u Bosni i Hercegovini trenutno nemaju zakonsku obavezu da objavljuju informacije od javnog interesa a borba građana, nevladinih organizacija i medija za njihovo objavljivanje često...

Danira Karović