Idi na sadržaj
Point

POINT konferencija (Politička odgovornost i nove tehnologije) prvi je put organizovana 2012. godine kako bi se otvorio prostor u regionu za razgovor o tome kako tehnologije utiču na rad civilnog društva i politike. Od tada je postala jedna od najvećih regionalnih konferencija o navedenim temama koje se tiču ovih tema u regionu te je dobila svoju globalnu prepoznatljivost među relevantnim akterima.

POINT konferencija bavi se temama koje povezuju civilno društvo, politiku i političke procese i tehnologije te ima za cilj razmjenu iskustava, jačanje kapaciteta i povezivanje različitih aktera na lokalnom, regionalnom i globalnom nivou, kako bi se ojačao rad u ovim oblastima. Svake godine konferencija okupi oko 250 učesnika/ca, najviše s Balkana, ali i s Bliskog istoka, iz Evrope i drugih dijelova svijeta. POINT konferencija alat je za edukovanje o adekvatnom, efikasnom i odgovornom korištenju tehnologija i društvenih mreža i medija, forum za razmjenu stavova, mišljenja i iskustava, inkubator za razvoj ideja, projekata i strategija, mjesto za umrežavanje i razgovor različitih aktera, kao i društvena mreža (zajednica) za traženje partnera, saradnika/ca i izgradnju mreža i koalicija. 

UG “Zašto ne” POINT konferenciju realizuje s mnoštvom partnera i uvijek u koorganizaciji s mrežama ACTION SEE i SEECheck.