Idi na sadržaj

Revolt i Dosta: Otpušteni ste!

dosta-otpusteni steOmladinski pokret “Revolt”, u saradnji sa pokretom Dosta, je u subotu, 25. 9., na na tuzlanskom Korzu organizovao uličnu akciju pod nazivom “Otpušteni ste!”. Iz “Revolta” kažu da je cilj ove akcije bio pozvati građanke i građane Bosne i Hercegovine na masovni izlazak na izbore 3.oktobra i glasanje protiv vladajuće petorke.

“Danas smo ovdje radi važne poruke, pozvali smo građane da političarima koji su na vlasti zadnje četiri godine, a neki i više, kažu˝Otpušteni ste levati!˝. Na ovaj način bi im 3. oktobra trebali uraditi ono što su oni radili svojim građanima tokom njihovih mandata. Želimo građanima omogućiti da u moru predizbornih plakata, parola i obećanja, dignu svoj glas i da kažu šta misle o radu trenutne vlasti i šta očekuju od buduće”, kazao je glasnogovornik OP ˝Revolt˝ Damir Dajanović.

Članovi “Revolta” poručuju da je vrijeme je da poslanici, ministri, premjeri i drugi državni funkcioneri u BiH shvate da su uposlenici građana ove zemlje oni koji finansiraju njihove plate i paušale, te da su zbog toga dužni raditi svoj posao, realizovati zacrtane programe i ispuniti sve što su obećali prije četiri godine.

Razglasaj.ba