Idi na sadržaj

Revolt izbacio analizu rada Vlade TK

Darko
Gordan Isabegović

Omladinski pokret Revolt je izbacio analizu rada Vlade TK za dosadasnji tok mandata, koja je bazirana na stepenu ispunjenosti/započetosti ispunjavanja pojedinih obećanja koje su vladajuće partije u Tuzlanskom Kantonu dale u predizbornim programima.

Prema riječima glasnogovornika Revolta Gordana Isabegovića, iako je primijećen pomak u stepenu efikasnosti i ispunjenosti Programa Vlade TK u odnosu na vlade prethodnih mandata, važno je primijetiti činjenicu da su stranke vladajuće koalicije u znatnoj mjeri zanemarile predizborna obećanja, odnosno vlastite programske ciljeve na osnovu kojih su dobili mandat od građana. Revolt iznosi podatak da su vladajuće stranke u TK od formiranja vlasti započele sa realizacijom svega 13,88% programskih političkih ciljeva koji su u nadležnosti kantona. Tako je SDP započeo realizaciju 13,89% predizbornih političkih ciljeva/obećanja, SDA 16,22%, dok je NS Radom za boljitak započeo 11,54% ciljeva.

˝Naglašavamo da iz realizacije političkih ciljeva i obećanja direktno zavisi legitimitet same vlasti. Zato podsjećamo i upozoravamo Vladu da dok traje njen mandat mora imati na umu ono što su obećavali građanima, a od toga zavisi podrška. Naravno, imamo na umu da je ovo samo prvi dio mandata i da će se navedeni procenti sigurno povećavati, ali naglašavamo da je dosadašnji stepen realizacije prilično nizak, te ne obećava da će ni polovina obećanja političara na vlasti biti ispunjena tokom ovog mandata˝, kazao je Isabegović.