U.G. “Zašto ne” partner na projektu podrške organizacijama civilnog društva za borbu protiv korupcije

Predstavnici/e U.G. “Zašto ne” učestvovali su na radionici “Strateško planiranje za organizacije civilnog društva”, koja je održana u Vitezu od 25.2 do 26.2.2022. godine. Ova radionica organizovana je kao prva od četiri radionice planirane u sklopu projekta “Podrška civilnom društvu u borbi protiv korupcije na zapadnom Balkanu”, koji provodi Nacionalni demokratski institut (NDI).

U sklopu NDI aktivnosti, u Bosni i Hercegovini će biti održane radionice koje imaju za cilj jačanje kapaciteta organizacija civilnog društva/sektora na kojima će učestvovati predstavnici/e Centra za istraživačko novinarstvo (CIN), Transkulturne psihosocijalne obrazovne fondacije (TPO), Društva ujedinjenih građanskih akcija (DUGA), Asocijacije socijalnih radnika Kantona Sarajevo (ASRKS), Centra za istraživanje politike suprotstavljanja kriminalitetu (CPRC), EKO foruma Zenica, Centra za životnu sredinu i Udruženja građana i građanki “Zašto ne”.


Na radionici održanoj u Vitezu predstavljeni su programska saradnja i okvir zajedničkih aktivnosti koje će se implementirati kroz ovaj projekat te su dogovoreni i organizacioni aspekti saradnje koju ovaj projekat nastoji uspostaviti.

 

Osim toga, učesnici su diskutovali o temama za predstojeće tri radionice, koje će se održati u narednim mjesecima.

 

Predstavnik UG “Zašto ne” učestvovao na OSCE radionici “Jačanje watchdog kapaciteta u JIE u praćenju i istraživanju korištenja javnih sredstava putem otvorenih podataka”

Tokom 24. i 25. novembra, u Tirani (Albanija), održana je radionica pod nazivom “Jačanje watchdog kapaciteta u JIE u...

Sofija Tovarovic

Novinar Istinomjera Minel Abaz dobitnik UNICEF-ove novinarske nagrade za doprinos pravima djece

UNICEF Bosne i Hercegovine organizirao je, u srijedu, 23.11.2022. događaj na kojem su dodijeli novinarsku nagradu za prava djece. Novinar Istinomjera Minel Abaz, ovogodišnji je dobitnik UNICEF-ove...

Sofija Tovarovic

Poziv na interdisciplinarnu radionicu za studente i studentice “Parlametar: Upoznavanje s radom Parlamentarne skupštine BiH”

Udruženje građana i građanki “Zašto ne” organizuje jednodnevnu interdisciplinarnu radionicu “Parlametar: Upoznavanje s radom Parlamentarne skupštine BiH”. Cilj je radionice upoznati studente i...

Sofija Tovarovic