U.G. “Zašto ne” partner na projektu podrške organizacijama civilnog društva za borbu protiv korupcije

Predstavnici/e U.G. “Zašto ne” učestvovali su na radionici “Strateško planiranje za organizacije civilnog društva”, koja je održana u Vitezu od 25.2 do 26.2.2022. godine. Ova radionica organizovana je kao prva od četiri radionice planirane u sklopu projekta “Podrška civilnom društvu u borbi protiv korupcije na zapadnom Balkanu”, koji provodi Nacionalni demokratski institut (NDI).

U sklopu NDI aktivnosti, u Bosni i Hercegovini će biti održane radionice koje imaju za cilj jačanje kapaciteta organizacija civilnog društva/sektora na kojima će učestvovati predstavnici/e Centra za istraživačko novinarstvo (CIN), Transkulturne psihosocijalne obrazovne fondacije (TPO), Društva ujedinjenih građanskih akcija (DUGA), Asocijacije socijalnih radnika Kantona Sarajevo (ASRKS), Centra za istraživanje politike suprotstavljanja kriminalitetu (CPRC), EKO foruma Zenica, Centra za životnu sredinu i Udruženja građana i građanki “Zašto ne”.


Na radionici održanoj u Vitezu predstavljeni su programska saradnja i okvir zajedničkih aktivnosti koje će se implementirati kroz ovaj projekat te su dogovoreni i organizacioni aspekti saradnje koju ovaj projekat nastoji uspostaviti.

 

Osim toga, učesnici su diskutovali o temama za predstojeće tri radionice, koje će se održati u narednim mjesecima.

 

UG “Zašto ne” i SEE Check mreža među 500 učesnika/ca konferencije GlobalFact 9

GlobalFact je najveća i najutjecajnija konferencija o fact-checkingu na svijetu, čiji je organizator Poynter -...

Sofija Tovarovic

Predstavnici/e UG “Zašto ne” doprinijeli/e izradi strategija odnosa s javnošću antikorupcijskih tijela

Na Jahorini je 28. juna 2022. godine održan konsultativni sastanak za pripremu strategija odnosa s javnošću antikorupcijskih tijela u okviru projekta „Informisani građani i učinkoviti mehanizmi u...

Sofija Tovarovic

Inicijativa R2G4P održala prvi Policy forum i ljetnu školu s fokusom na borbu protiv korupcije u jugoistočnoj Evropi

U organizaciji Instituta za javne financije iz Zagreba i Centra za studiranje demokratije (CSD) iz Sofije, inicijativa R2G4P (Regional Good Governance Public-Private Partnership Platform) je 7. juna...

Haris Karabegović