Idi na sadržaj

U.G. “Zašto ne” partner na projektu podrške organizacijama civilnog društva za borbu protiv korupcije

Haris Karabegović

Predstavnici/e U.G. “Zašto ne” učestvovali su na radionici “Strateško planiranje za organizacije civilnog društva”, koja je održana u Vitezu od 25.2 do 26.2.2022. godine. Ova radionica organizovana je kao prva od četiri radionice planirane u sklopu projekta “Podrška civilnom društvu u borbi protiv korupcije na zapadnom Balkanu”, koji provodi Nacionalni demokratski institut (NDI).

U sklopu NDI aktivnosti, u Bosni i Hercegovini će biti održane radionice koje imaju za cilj jačanje kapaciteta organizacija civilnog društva/sektora na kojima će učestvovati predstavnici/e Centra za istraživačko novinarstvo (CIN), Transkulturne psihosocijalne obrazovne fondacije (TPO), Društva ujedinjenih građanskih akcija (DUGA), Asocijacije socijalnih radnika Kantona Sarajevo (ASRKS), Centra za istraživanje politike suprotstavljanja kriminalitetu (CPRC), EKO foruma Zenica, Centra za životnu sredinu i Udruženja građana i građanki “Zašto ne”.


Na radionici održanoj u Vitezu predstavljeni su programska saradnja i okvir zajedničkih aktivnosti koje će se implementirati kroz ovaj projekat te su dogovoreni i organizacioni aspekti saradnje koju ovaj projekat nastoji uspostaviti.

 

Osim toga, učesnici su diskutovali o temama za predstojeće tri radionice, koje će se održati u narednim mjesecima.