U Podgorici održana prva radionica mreže ACTION SEE

Od 17. do 19. novembra 2022. godine u Podgorici (Crna Gora) održana je prva radionica mreže ACTION SEE. Osnivači ACTION SEE mreže organizovali su strateško planiranje, na kome se razgovaralo o planovima za daljnje djelovanje, budućim aktivnostima, implementaciji istih, te viziji i vrijednostima. 

ACTION SEE (Mreža za odgovornost, tehnologiju i institucionalnu otvorenost u regionu jugoistočne Evrope) je mreža organizacija civilnog društva koje zajedno rade na promociji i osiguravanju odgovornosti i transparentnosti vlada u regionu jugoistočne Evrope, povećavajući potencijal za građanski aktivizam i građansko učešće, promociju i zaštita ljudskih prava i sloboda na internetu i izgradnji kapaciteta i interesa među organizacijama civilnog društva i pojedincima u regionu za korištenje tehnologije u radu na promociji demokratije.

Na strateškom planiranju pored predstavnika/ca Fondacije Metamorfoza, Partneri za demokratske promene Srbija iz Srbije, Centra za demokratsku tranziciju iz Crne Gore, učestvovali su i predstavnici  UG “Zašto ne” iz Bosne i Hercegovine. 

Ova mreža je isplanirala još nekoliko zajedničkih sastanaka i rada na temama i aktivnostima koje dolaze u narednom periodu.

Sarajevo će biti domaćin najveće svjetske konferencije o provjeri činjenica

Global Fact, jedna od najvećih medijskih konferencija, idućeg ljeta održava se u Sarajevu.    Sarajevo će u junu...

Sofija Tovarovic

Uči i zabavi se – preuzmi novu Mislimetar aplikaciju

Nova interaktivna aplikacija za formalno i neformalno učenje potiče razvoj kritičkog mišljenja i medijske pismenosti kod učenika i učenica, a ujedno je i vrijedan alat nastavnicima i nastavnicama za...

Sofija Tovarovic

Održan sastanak ACTION SEE mreže u Sarajevu

ACTION SEE (Mreža odgovornosti, tehnologije i institucionalne otvorenosti u regiji jugoistočne Evrope) je mreža koju čine organizacija civilnog društva koje zajedno rade na promicanju i osiguravanju...

Sofija Tovarovic