UNSA GETO: “Pazi kome daješ!”

pazi kome daješUdruženje nezavisnih stvaralaca i aktivista GETO, danas je započelo kampanju „Pazi kome daješ!“.

Kampanja će biti realizovana nizom aktivnosti kao što su ulične akcije, javne tribine, okrugli stolovi te kulturne manifestacije. Cilj akcije je animiranje što većeg broja mladih ljudi da izađu na izbore. Takođe, odgovornost glasača ne prestaje izlaskom na glasanje, jer davanjem svoga glasa građani postaju dio političkog sistema i dobijaju pravo i obavezu da prate mandate i rad novoizabranih struktura.

Uličnom akcijom, koja će se održati u Prnjavoru 9. septembra na Trgu Srpskih Boraca, zvanično će otpočeti kampanja za odgovorno glasanje. Na akciji će biti podijeljeni promo-materijali, a biće izveden i performans u kojem će građani u simuliranu glasačku kutiju moći ostaviti svoje zahtjeve za koje očekuju da budu ispunjeni od novoizabrane političke strukture.

Građani/ke će takođe imati priliku popuniti i online aplikaciju Glasometar, koja se realizuje u sklopu projekta „Razglasaj“.

Nešto kasnije, akcija će biti nastavljena u klubu „Pet lampi“ uz reagge, dub, rock i ostale alternative zvuke koje će birati Drakkatz (Audio Rape Orchestra, Bottom Vibes i Hiperaktivna laboratorija, BL).

Udruženje nezavisnih stvaralaca i aktivista GETO, slične akcije će provesti i u Prijedoru 10. septembra, u Gradišci dan poslije, a pored ovih gradova planirane su i akcije u Derventi, kao i završne aktivnosti u Banjoj Luci.

Razglasaj.ba

Bez značajnijeg napretka u otvorenosti institucija izvršne i zakonodavne vlasti u BiH tokom 2022. godine

Regionalni indeks otvorenosti već sedam godina mjeri koliko su institucije izvršne i zakonodavne vlasti otvorene prema...

Amina Izmirlić

U. G. “Zašto ne” zapošljava asistenta/icu za administraciju i finansije

U.G. “Zašto ne” zapošljava novog/u kolegu/icu specijalizovanog/u za administraciju i finansije, koji/a će nam pomoći da što kvalitetnije upotpunimo naš tim finansija i računovodstva.  U.G....

Amina Izmirlić

Poziv za dostavljanje ponuda za izradu komunikacijske strategije za regionalnu SEE Check mrežu

SEE Check mreža sastoji se od šest organizacija za provjeru činjenica iz pet zemalja jugoistočne Evrope, koje se fokusiraju na identifikaciju i razotkrivanje dezinformacija i promoviranje medijske...

Sofija Tovarovic