Idi na sadržaj

Zaštitnici slobode u epizodi “Izjašnjavanje”

popisivacicaKoalicija  „Jednakost“ objavom trećeg animiranog spota okončala je mini-kampanju „Budi svoj/a, izjasni se slobodno!“.

Ovi spotovi na zabavan način obrađuju moguće neželjene situacije u kojima bi se mogli naći građani/ke BiH uoči i tokom popisa, sa jednom zajedničkom porukom – niko nema pravo da vrši pritisak i ugrožava slobodu izjašnjavanja drugima. Glavni protagonisti spotova su šareni „Zaštitnici slobode“, koji se pojavljuju kada ih u pomoć pozovu građani/ke, da odbrane njihovu slobodu izjašnjavanja.

U trećem spotu, Zaštitnici slobode se pojavljuju u epizodi „Izjašnjavanje“ i priskaču u pomoć mladiću kojem popisivačica pokušava sugerisati nacionalno/etničko izjašnjavanje na osnovu imena i prezimena na njegovim vratima.

help with writing essays

Građani i građanke mogu se informirati o kampanji Koalicije Jednakost za popis na stranicama www.jednakost.ba i www.budigradjanin-ka.org, dok sve informacije o tehničkim aspektima popisa mogu dobiti putem stranice www.popismonitor.ba, gdje mogu prijaviti i sve probleme i zloupotrebe koje primjete.