Idi na sadržaj

Objavljen program POINT-a 2.0

Program-300x225Dvije sedmice prije zvaničnog početka POINT 2.0 konferencije poznat je i kompletan program koji će se dešavati od 23. do 26. maja u prostoru Art kina Kriterion u Sarajevu, gdje nas tokom četiri dana konferencije uz 50-ak izlagača i izlagačicaiz regije, ali i cijelog svijeta,  očekuju brojne multimedijalne prezentacije, radionice, panel diskusije, kao i drugi popratni sadržaji, čiji raspored možete pogledati ovdje.

I ove godine konferencija će posebnu pažnju posvetiti korištenju novih tehnologija od stranecivilnog društva u regiji, gdje će biti predstavljeni najuspješniji projekti iz BiH, Srbije, Makedonije, Crne Gore i Albanije. Veliki broj učesnika/ca dolazi i iz regiona Bliskog istoka i Sjeverne Afrike, a na konferenciji će prenijeti vlastita iskustva u korištenju novih tehnologija tokom Arapskog proljeća 2011. godine, ali i njihovoj primjeni na izabrane dužnosnike i praćenje njihovog rada nakon revolucija.

Prva dva dana POINT 2.0 konferencije zamišljena su kao serije predavanja, panel diskusija i prezentacija, dok je treći dan konferencije zamišljen tako da  svaki učesnik/ca može isplanirati na koji način želi da ga provede. Tako svi zainteresovani mogu putem web stranice prijaviti temu koju žele da prezentuju, kao i da se prijave na predložene prezntacije ili radionice u POINT@uncoference danu.

Trećeg i četvrtog dana POINT konferencije biće održano i takmičenje u kodiranju web sajtova pod nazivom Code sprint izazov, koji će se realizovati u saradnji sa community boost_r platformom za razmjenu ideja i saradnju organizacija civilnog društva iz regiona. Na ovom takmičenju će učestvovati po sedam developera iz BiH, Srbije i sa Kosova, a koji će prethodno biti izbrani putem online izazova na community boost_r platformi. Izazov predstavlja otvoreno takmičenje za projekte koji se oslanjaju na nove tehnologije, a koji bi uključili zajednicu da putem interneta napravi promjenu.