Idi na sadržaj

Pogledajte drugi spot Koalicije Jednakost: Zaštitnici slobode u epizodi Stranka

Alisa Karović

Koalicija “Jednakost” izbacila je drugi animirani spot kojim se nastavlja mini-kampanja „Budi svoj/a, izjasni se slobodno!“.

Ovi spotovi na zabavan način obrađuju moguće neželjene situacije u kojima bi se mogli naći građani/ke BiH uoči i tokom popisa, sa jednom zajedničkom porukom – niko nema pravo da vrši pritisak i ugrožava slobodu izjašnjavanja drugima. Glavni protagonisti spotova su šareni „Zaštitnici slobode“, koji se pojavljuju kada ih u pomoć pozovu građani/ke, da odbrane njihovu slobodu izjašnjavanja.

U drugom spotu, Zaštitnici slobode se pojavljuju u epizodi „Stranka“ i priskaču u pomoć mladiću kojeg pokušava „šarmirati“ članica političke stranke i tako uticati na njega da se na popisu izjasni na određeni način.

Podsjećamo, građani i građanke se mogu informirati o kampanji Koalicije Jednakost za popis na stranicama www.jednakost.ba i www.budigradjanin-ka.org, dok sve informacije o tehničkim aspektima popisa mogu dobiti putem stranice www.popismonitor.ba, gdje mogu prijaviti i sve probleme i zloupotrebe koje primjete.