Idi na sadržaj

POINT 4.0 – Predložite prezentaciju ili aplicirajte za stipendiju

open call photoDa li ste uključeni u projekte političke odgovornosti i  želite naučiti više o korištenju novih tehnologija iz ove oblasti? Ili ste možda programer/ka koji/a želi da se uključi u projekte civilnog društva? Ili ste neko ko bi povezao ta dva svijeta sa željom da upozna ljude slične sebi i nauči više o dešavanjima u svijetu, naročito u Jugoistočnoj Evropi?

Ukoliko ste potvrdno odgovorili na neka od gore pomenutih pitanja, prijavite se za učešće na POINT konferenciji. Razlog više da to učinite je mogućnost dobijanja stipendije, odnosno pokrivanje vaših putnih troškova i smještaja i to za osobe koje dolaze iz sljedećih zemalja:

  • Albanija
  • Bosna i Hercegovina
  • Kosovo
  • Makedonija
  • Crna Gora
  • Srbija

Ako želite da aplicirate za stipendiju, molimo vas da se više informišete o svemu na ovom linku POINT 4.0 participants invitation

Molimo vas da aplicirate na engleskom jeziku koji je ujedno oficijelni jezik konferencije.

Stipendiju ne možemo garantovati učesnicima i učesnicama koji/e ne dolaze iz navedenih zemalja, ali naravno svako je dobrodošao. U ovom slučaju kontaktirajte nas na [email protected]

Postanite govornik/ca

Također pozivamo sve zainteresovane osobe koje rade u oblastima aktivizma, političke odgovornosti i novih tehnologija u Jugoistočnoj Evropi, da podnesu prijedlog za kratku (do 15 minuta) prezentaciju o njihovom radu o ovoj oblasti.

Ako ste aktivista/kinja koji/a radi na projektu koji se odnosi na korištenje novih tehnologija u oblasti nadgledanja odgovornosti vlade i otvorenih podataka, ili ako želite da podijelite sa nama priču o uspjehu projekata civilnog društva vezanih za tehnologiju, ili o korištenju novih tehnologija u nadgledanju različitih ogranaka vlasti – voljeli bismo da nam se pridružite na pozornici i da podijelite vaše iskustvo sa nama.

Na linku ispod se možete informisati o aplikaciji za prezentaciju POINT 4.0 open call invitation.

Krajnji rok za podnošenje prijava je 31. mart. Nakon toga objavićemo spisak prihvaćenih prijedloga i zahtijeva za stipendiju, te kontaktirati sve podnosioce.

Više informacija o konferenciji možete saznati na point.zastone.ba/en ili na FB page.

Konferenciju organizuje regionalna mreža ACTION SEE koju čine:

  • Zašto Ne iz BiH
  • Centar za Istraživanje Transparentnosti Odgovornosti iz Srbije
  • Fondacija Metamorfoza iz Makedonije
  • Centar za Demokratsku Tranziciju iz Crne Gore

Partneri POINT 4.0 konferencije su  National Endowment for Demoracy, Fundacja Techsoup, US Embassy u BiH, Balkan Trust for Democracy, Heinrich Boell Foundation BiH and Friedrich Ebert Foundation BiH.

Ako imate neka dodatna pitanja slobodno nas kontaktirajte na [email protected]