POINT 8.0 – Otvorene prijave za stipendiranje troškova putovanja i smještaja

POINT konferencija (Politička odgovornost i nove tehnologije) je projekat regionalne mreže ACTION SEE koji proizilazi iz sve veće potrebe organizacija u regionu, koje rade na odgovornosti i transparentnosti vlada, da razmijene iskustva i nauče o različitim inicijativama širom svijeta.

Učešće na POINT konferenciji pruža mogućnost učenja o inicijativama u regionu i svijetu koje su uključene u projekte političke odgovornosti i transparentnosti, kao i o aktuelnim događajima i utjecaju tehnologije na društvo.

POINT je odlično mjesto za umrežavanje i potencijalnu saradnju sa nekim od 200 sudionika/ca koji/e godišnje posjećuju konferenciju, a također nudi i peer-to-peer učenje na radionicama i puno zabave tokom zabavnog noćnog programa.

Zahtjev za za stipendiranje troškova putovanja i smještaja možete podnijeti ako dolazite iz sljedećih zemalja na Balkanu:

  • Albanija
  • Bosna i Hercegovina
  • Kosovo
  • Sjeverna Makedonija
  • Crna Gora
  • Srbija

Prijava se vrši popunjavanjem kratkog obrasca u kojem navodite zašto želite da učestvujete na konferenciji. Ako imate ideju za prezentaciju, pogledajte naš otvoreni poziv za govornike.

 

Važne informacije!

 

  • Rok za podnošenje prijava je 1. april 2019. godine.
  • Konferencija će se održati u Sarajevu od 16. do 19. maja 2019. godine.
  • Ako vam je potrebna viza za ulazak u Bosnu i Hercegovinu pomoći ćemo vam da je dobijete.
  • Radni jezik konferencije je engleski.
POINT konferenciju organizuje regionalna mreža Action SEE koja je osnovana od strane U.G. Zašto ne iz BiH, Centra za istraživanje transparentnosti i odgovornosti (CRTA) iz Srbije, Fondacije Metamorphosis iz Sjeverne Makedonije i Centra za demokratsku tranziciju (CDT) iz Crne Gore.
Sva dodatna pitanja možete uputiti na e-mail: info@zastone.ba

Demokratija bez institucija – novi balkanski izum

Analizirano je kako zemlje Zapadnog Balkana ispunjavaju političke kriterijume za pristupanje EU i zaključeno da proces...

Amina Izmirlić

Poziv za učešće na Liderskoj akademiji za razvoj

Liderska akademija za razvoj je program obuke na izvršnom nivou koji obučava vladine službenike i lidere u poslovnom sektoru iz zemalja u razvoju kako bi pomogli privatnom sektoru da bude...

Amina Izmirlić

Marshall Memorial Fellowship

Marshall Memorial Fellowship (MMF) je vodeći GMF-ov program razvoja rukovodstva koji je osnovan 1982. godine kako bi se predstavila nova generacija evropskih lidera u Sjedinjenim Američkim Državama,...

Amina Izmirlić