POINT 8.0 – Otvorene prijave za stipendiranje troškova putovanja i smještaja

POINT konferencija (Politička odgovornost i nove tehnologije) je projekat regionalne mreže ACTION SEE koji proizilazi iz sve veće potrebe organizacija u regionu, koje rade na odgovornosti i transparentnosti vlada, da razmijene iskustva i nauče o različitim inicijativama širom svijeta.

Učešće na POINT konferenciji pruža mogućnost učenja o inicijativama u regionu i svijetu koje su uključene u projekte političke odgovornosti i transparentnosti, kao i o aktuelnim događajima i utjecaju tehnologije na društvo.

POINT je odlično mjesto za umrežavanje i potencijalnu saradnju sa nekim od 200 sudionika/ca koji/e godišnje posjećuju konferenciju, a također nudi i peer-to-peer učenje na radionicama i puno zabave tokom zabavnog noćnog programa.

Zahtjev za za stipendiranje troškova putovanja i smještaja možete podnijeti ako dolazite iz sljedećih zemalja na Balkanu:

  • Albanija
  • Bosna i Hercegovina
  • Kosovo
  • Sjeverna Makedonija
  • Crna Gora
  • Srbija

Prijava se vrši popunjavanjem kratkog obrasca u kojem navodite zašto želite da učestvujete na konferenciji. Ako imate ideju za prezentaciju, pogledajte naš otvoreni poziv za govornike.

 

Važne informacije!

 

  • Rok za podnošenje prijava je 1. april 2019. godine.
  • Konferencija će se održati u Sarajevu od 16. do 19. maja 2019. godine.
  • Ako vam je potrebna viza za ulazak u Bosnu i Hercegovinu pomoći ćemo vam da je dobijete.
  • Radni jezik konferencije je engleski.
POINT konferenciju organizuje regionalna mreža Action SEE koja je osnovana od strane U.G. Zašto ne iz BiH, Centra za istraživanje transparentnosti i odgovornosti (CRTA) iz Srbije, Fondacije Metamorphosis iz Sjeverne Makedonije i Centra za demokratsku tranziciju (CDT) iz Crne Gore.
Sva dodatna pitanja možete uputiti na e-mail: [email protected]

Diskriminacija na svim poljima: Neumjesni komentari na račun žena u bh. politici i novinarstvu

Osim neravnomjerne zastupljenosti, žene na pozicijama moći često su izložene nizu rodnih stereotipa te čestim kritikama...

Amina Izmirlić

IFCN pokreće radnu grupu za rješavanje pitanja uznemiravanja fact-checkera/ica

Grupa od 11 predstavnika/ca iz fact-checking zajednice raditi će uz podršku IFCN-a na rješavanju sve većeg broja slučajeva uznemiravanja i prijetnji fact-checkerima. Međunarodna mreža za...

Admin

Nacionalna konferencija “Otvoreni podaci u BiH”

Nacionalna konferencija - Otvoreni podaci u BiH održat će se 17.6.2021. u periodu od 11:00 - 13:00 preko Zoom platforme.  Otvoreni podaci su podaci koje svako može slobodno koristiti, ponovo...

Danira Karović