POINT 8.0 – Otvorene prijave za stipendiranje troškova putovanja i smještaja

POINT konferencija (Politička odgovornost i nove tehnologije) je projekat regionalne mreže ACTION SEE koji proizilazi iz sve veće potrebe organizacija u regionu, koje rade na odgovornosti i transparentnosti vlada, da razmijene iskustva i nauče o različitim inicijativama širom svijeta.

Učešće na POINT konferenciji pruža mogućnost učenja o inicijativama u regionu i svijetu koje su uključene u projekte političke odgovornosti i transparentnosti, kao i o aktuelnim događajima i utjecaju tehnologije na društvo.

POINT je odlično mjesto za umrežavanje i potencijalnu saradnju sa nekim od 200 sudionika/ca koji/e godišnje posjećuju konferenciju, a također nudi i peer-to-peer učenje na radionicama i puno zabave tokom zabavnog noćnog programa.

Zahtjev za za stipendiranje troškova putovanja i smještaja možete podnijeti ako dolazite iz sljedećih zemalja na Balkanu:

  • Albanija
  • Bosna i Hercegovina
  • Kosovo
  • Sjeverna Makedonija
  • Crna Gora
  • Srbija

Prijava se vrši popunjavanjem kratkog obrasca u kojem navodite zašto želite da učestvujete na konferenciji. Ako imate ideju za prezentaciju, pogledajte naš otvoreni poziv za govornike.

 

Važne informacije!

 

  • Rok za podnošenje prijava je 1. april 2019. godine.
  • Konferencija će se održati u Sarajevu od 16. do 19. maja 2019. godine.
  • Ako vam je potrebna viza za ulazak u Bosnu i Hercegovinu pomoći ćemo vam da je dobijete.
  • Radni jezik konferencije je engleski.
POINT konferenciju organizuje regionalna mreža Action SEE koja je osnovana od strane U.G. Zašto ne iz BiH, Centra za istraživanje transparentnosti i odgovornosti (CRTA) iz Srbije, Fondacije Metamorphosis iz Sjeverne Makedonije i Centra za demokratsku tranziciju (CDT) iz Crne Gore.
Sva dodatna pitanja možete uputiti na e-mail: [email protected]

Održan 1. regionalni projektni sastanak SeeCheck mreže u sklopu projekta: Suprotstavljanje dezinformacijama kroz (regionalnu) mrežu fact-checkera

Udruženje građana i građanki “Zašto ne” je početkom 2023. godine započelo implementaciju projekta “Suprotstavljanje...

Sofija Tovarovic

UG “Zašto ne” učestvovalo na konferenciji “Regionalna fact-checking sedmica na Zapadnom Balkanu”

Povodom obilježavanja 2. aprila, Svjetskog dana fact-checkinga, Darko Brkan, direktor Udruženja građana i građanki “Zašto ne”, sudjelovao je 6. aprila na konferenciji “Regionalna fact-checking...

Sofija Tovarovic

Vodič za proaktivno objavljivanje informacija

U okviru regionalnog projekta "Indeks otvorenosti", u sklopu kojeg se mjeri otvorenost zakonodavnih i izvršnih institucija u Bosni i Hercegovini, kreiran je vodič za proaktivno objavljivanje...

Danira Karović