Idi na sadržaj

Predstavljen TechCamp organizacijama civilnog društva iz BiH

TechCamp
TechCamp

U sarajevskom Art kinu Kriterion predstavnici organizacije UG „Zašto ne“ predstavili su danas drugim organizacijama civilnog društva iz BiH događaj pod nazivom TechCamp koji će biti održan u Sarajevu 18. i 19. oktobra. Tokom prezentacije predstavnicima desetak nevladinih organizacija je predstavljen cilj događaja na kojem će učestvovati kroz mjesec dana.

Tokom prezentacije, Darko Brkan, direktor UG Zašto ne je rekao da se radi o događaju koji će okupiti lidere iz civilnog društva i oblasti tehnologije iz BiH, Hrvatske, Kosova, Makedonije, Crne Gore i Srbije, sa ciljem pružanja mogućnosti akterima civilnog društva da istraže najnovije tehnologije i tehnološke alatke koje će koristiti za unapređenje svojih ciljeva.

TechCamp se organizuje širom svijeta uz podršku Ministarstva vanjskih poslova SAD-a, kao krovni događaj Inicijative 2.0 za civilno društvo državne sekretarke Hillary Clinton.

Na današnjoj prezentaciji su učestvovali predstavnici organizacija civilnog društva iz BiH – ACIPS, Akcija građana, Centar za istraživačko novinarstvo (CIN), YIHR, OneWorld SEE.