Promovisana web stranica www.budzeti.ba

www.budzeti.ba
www.budzeti.ba

Fondacija CPI prezentirala je  svoj novi projekt, web stranicu www.budzeti.ba u sklopu održanog skupa o Open Data pokretu. Riječ je o interaktivnoj stranici koja prikazuje kako se budžeti u Bosni i Hercegovini troše prema funkcionalnoj podjeli. Kroz te prikaze građanima se pruža vizuelna informacija koliko se novca za koju namjenu troši, te koje su nadležnosti, a ujedno i odgovornosti vlasti za ispunjavanje njihovih potreba.

Open Data je inicijativa, pokret i svjetonazor kojim se želi građanima, organizacijama civilnog društva, medijima, akademskoj zajednici i poduzetnicima omogućiti trenutan i neograničen pristup svim podacima kojima raspolažu javni sektor, javna preduzeća, javne službe, vlade i ministarstva, te sve institucije čiji se rad u potpunosti ili djelomično finansira novcem građana.

Ova stranica  prikazuje potrošnju kroz budžete Bosne i Hercegovine, Republike Srpske, Federacije BiH, Distrikta Brčko i 10 kantona.

Sarajevo će biti domaćin najveće svjetske konferencije o provjeri činjenica

Global Fact, jedna od najvećih medijskih konferencija, idućeg ljeta održava se u Sarajevu.    Sarajevo će u junu...

Sofija Tovarovic

Uči i zabavi se – preuzmi novu Mislimetar aplikaciju

Nova interaktivna aplikacija za formalno i neformalno učenje potiče razvoj kritičkog mišljenja i medijske pismenosti kod učenika i učenica, a ujedno je i vrijedan alat nastavnicima i nastavnicama za...

Sofija Tovarovic

Održan sastanak ACTION SEE mreže u Sarajevu

ACTION SEE (Mreža odgovornosti, tehnologije i institucionalne otvorenosti u regiji jugoistočne Evrope) je mreža koju čine organizacija civilnog društva koje zajedno rade na promicanju i osiguravanju...

Sofija Tovarovic