Sastanak predstavnika civilnog društva sa Bakirom Izetbegovićem

izetbegovic-primio-predstavnike-civilnog-drustva
Član Predsjedništva BiH Izetbegović i predstavnici organizacija civilnog društva

Član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović primio je danas u posjetu predstavnike pet organizacija civilnog društva, posvećenih pitanjima demokratskog i odgovornog vladanja.

Izetbegović je ovom prilikom informirao predstavnike ACIPS-a, Udruženja “Zašto ne?”, Transparency internationala BiH, Pravnog instituta u BiH i Centara civilnih inicijativa o dosadašnjem angažmanu na poziciji člana Predsjedništva BiH.

U nastavku veoma otvorenog razgovora sagovornici su razmatrali aktuelnu političku i ekonomsku situaciju u zemlji.

Posebna pažnja posvećena je predloženim promjenama zakona na državnom nivou, a koje proističu iz sporazuma pojedinih stranaka zastupljenih u Vijeću ministara BiH.

Zajednički je konstatirano da ovi prijedlozi direktno ugrožavaju do sada postignute reforme i štete interesima BiH.

Na sastanku je istaknuta i zajednička spremnost za intenziviranjem saradnje između državnih institucija i nevladinog sektora.

Ocijenjeno je da takva vrsta saradnje može dodatno pomoći daljnjem demokratskom razvoju naše zemlje, kao i ubrzanju procesa euroatlantskih integracija, saopćeno je iz Izetbegovićevog kabineta.

 

(oslobodjenje.ba)

Uči i zabavi se – preuzmi novu Mislimetar aplikaciju

Nova interaktivna aplikacija za formalno i neformalno učenje potiče razvoj kritičkog mišljenja i medijske pismenosti...

Sofija Tovarovic

Bez značajnijeg napretka u otvorenosti institucija izvršne i zakonodavne vlasti u BiH tokom 2022. godine

Regionalni indeks otvorenosti već sedam godina mjeri koliko su institucije izvršne i zakonodavne vlasti otvorene prema građanima/kama i društvu na osnovu četiri principa – transparentnost,...

Amina Izmirlić

Okrugli sto: Transparentnost procesa donošenja odluka u BiH

Na okruglom stolu koji je 14. juna 2023. godine, uz podršku Ambasade Kraljevine Nizozemske, organizirao Transparency International u BiH (TIBiH) predstavljeni su rezultati istraživanja objavljenih u...

Admin