Idi na sadržaj

UG “Zašto ne” na konferenciji civilnog društva u Tesliću

damirNacionalni demokratski institut (NDI) je u Tesliću 04. i 05.04.2014. organizovao konferenciju za oko 20 predstavnika/ca organizacija civilnog društva (formalne i neformalne grupe na lokalnom nivou koje su implementirale kampanje zagovaranja) i za oko 20 predstavnika/ca iz deset NDI partnerskih političkih partija/stranaka.

Cilj konferencije je bila razmjena iskustava između vladinog i nevladinog sektora, promocija građanskog aktivizma, tako da građani/ke, neformalne grupe i organizacije civilnog društva, imaju povećan kapacitet da se uključe u rad sa političkim strankama i da utiču na procese odlučivanja u Bosni i Hercegovini, a političke stanke uvide značaj civilnog društva u procesima donošenja odluka.

Ideja vodilja je bila da učesnici iz oba sektora razmjene iskustva i nastave graditi međusektorske, multietničke, mutientitetske ili ruralno-urbane veze.

Predstavnik U.G. “Zašto ne” Damir Dajanović je bio jedan od prezentatora pozitivnih praksi iz Bosne i Hercegovine, te je u slopu svog predavanja prezentirao neke od naših projekata (Istinomjer, PopisMonitor & Glasometar). Naša organizacija je prepoznata kao jedna od  uspješnijih organizacija koje učestvuju u procesima donošenja odluka, rade na jačanju vladinog i nevladinog sektora ili su nastojale i vodile kampanje zagovaranja, uticale na povećanje građanskog aktivizma i jačanje zajednica.