Idi na sadržaj

UG “Zašto ne” na konferenciji “Power of one” – Kipar

Od 8. do 12. oktobra  2012., u Nikoziji, Cipar, održana je konferencija je pod nazivom “Power of one”  koju je  organizovala  “Peace it together” mreža civilnog društva, uz podršku UNDP-a, USAID-a, World Vision, CYINDEP, Fondacije Friedrich Ebert i EU.

The Power of One
The Power of One

Cilj konferencije je bio uspostaviti saradnju i razmjenu znanja i iskustava o ulozi građana i civilnog društva u poticanju društvene promjene tokom razdoblja tranzicijeizmeđu učesnika iz  Europe i učesnika koji dolaze iz područja sjeverne Afrike i bliskog istoka regije .

Aktivista UG „Zašto ne“ Darko Brkan je bio jedan od učesnika konferencije, te je u sklopu konferencije imao i posebnu ulogu kao jedan od dvoje učesnika (zajedno sa učesnicom iz Egipta Sally Mohsen) o čijim iskustvima i utiscima je pravljen film u sklopu konferencije. Također je sa projektom „Buffer Zone Media Project“, zajedno sa partnerima sa Kipra, iz Egipta i Palestine, dobitnik prve nagrade glavnog dijela konferencije, takmičenja za Innovation grants. Ovaj projekat će imati za cilj da napravi mrežu aktivista i profesionalaca koji će biti na raspolaganju u smislu edukacije i proizvodnje medijskog video/photo/audio sadržaja za web za aktivističke inicijative. Organizatori konferencije će za projekat alocirati 30.000 USD u toku 2013. godine.

Pogledajte video prezentaciju sa konferencije Power of one