Idi na sadržaj

Uskoro POINT 3.0! Otvoreni poziv za učešće

poOd 22. do 25. maja 2014. u Art kinu Kriterion na programu je treće izdanje POINT konferencije.

POINT konferencija (Politička Odgovornost i Nove Tehnologije) je regionalna konferencija organizacija civilnog društva iz šest zemalja Jugoistočne Europe (Albanija, Bosna i Hercegovina, Kosovo, Makedonija, Crna Gora i Srbija) koje intenzivno koriste nove tehnologije u svojim aktivnostima, ali na ovoj konferenciji učestvuju i organizacije, pojedinci, grupe i institucije iz cijelog svijeta.

Među izlagačima koji su potvrdili svoje učešće na konferenciji se između ostalih nalaze: Michael Slaby (učesnik Obamine kampanje CTO 2008. i glavni referent za integraciju i inovaciju u 2012.), Chris Albon (Ushahidi) i Sultan Al-Qassemi (komentator arapskih dešavanja).

O konferenciji možete više pročitati ovdje ili na FB stranici.

Sa zadovoljstvom vas pozivamo da i vi učestvujete na konferenciji. Postoje dvije vrste učešća, a za oba su pokriveni svi troškovi smještaja i prevoza.

5955_514410661952058_2118415196_n

Postani predavač/ica

Pozivamo sve one koji se bave aktivizmom, političkom odgovornosti i novim tehnologijama, da podnesu prijavu za kratku (oko 15. minuta) prezentaciju o njihovom radu u ovom polju. Ako ste aktivist koji razvija projekat koji ima veze sa korištenjem novih tehnologija i poljima odgovornosti vlasti, monitoringa i/ili otvorenim podacima ili ako želite da podijelite priču o uspješnim projektima vezanim za korištenje novih tehnologija u zagovaranju ili monitoringu vlasti – bila bi nam čast da budete dio konferencije. Na ovom linku možete saznati više o tome kako postati predavač/ica.

Postani učesnik/ca

Da li ste uključeni u projekte vezane za političku odgovornost i želite da naučite više o korištenju novih tehnologija u ovom polju? Možda ste, razvojni inžinjer koji želi da se poveže sa organizacijama civilnog društva koji rade na nekim korisnim projektima? Ili ste samo osoba koja želi da upozna više ljudi sličnih sebi i želi da sazna šta se to dešava u svijetu, a pogotovo u jugoistočnoj Europi? Troškove smještaja, putovanja i hrane su pokriveni za učesnike iz Albanije, Bosne i Hercegovne, Crne Gore, Kosova, Makedonije i Srbije. Kako postati učesnik/ca saznajte na ovom linku.

Ako imate bilo kakvih pitanja obratite nam se na email [email protected]

Preuzmite pozivnice i slobodno ih podijelite!

POINT 3.0 – Pozivnica za izlagače

POINT 3.0 – Pozivnica za učesnike