Idi na sadržaj

community boost_r kamp u Sarajevu okuplja organizacije civilnog društva iz pet zemalja Zapadnog Balkana

male logo do postaU Sarajevu će u četvrtak i petak, 7. i 8. novembra, biti održan Community boost_r kamp koji će okupiti blizu 150 učesnika iz pet zemalja Zapadnog Balkana (BiH, Hrvatska, Crna Gora, Kosovo i Srbija). Kamp će biti održan u prostorijama Centra za interdisciplinarne postdiplomske studije (ACIPS).

Kroz dva dana kampa učesnici će se fokusirati na upotrebu različitih podataka u monitoringu političke odgovornosti, izradu strategija u monitoringu stepena korupcije, kao i na upotrebu otvorenih baza podataka i novih tehnologija u zagovaranju različitih politika od strane organizacija civilnog društva.

Ovaj događaj je dio šireg projekta pod nazivom Community boost_r koji se bavi razvojem, omogućavanjem i promocijom novih tehnologija za aktivno uključivanje civilnog društva u inicijative koje se tiču odgovornog i transparentnog društva. Ovogodišnji kamp je i nastavak dešavanja kao što su Balkan Challenges i TechCamp koji je održan u Sarajevu u oktobru prošle godine, a koji su upravo u svom fokusu imali korištenje novih tehnologija za što veće uključivanje građana/ki u teme kao što su transparentnoszt i odgovornost. Balkan Chalenges je pomogao u razvoju novih aplikacija koje imaju za svrhu građansku participaciju širom regiona, dok je TechCamp prošle godine okupio veliki broj učesnika iz zemalja Zapadnog Balkana, kao i uvodničara iz cijelog svijeta.

Community boost_r  kamp organizuju Fundacja TechSoup (TechSoup Europe) i UG „ Zašto ne“ (BiH) u saradanji sa organizacijama Dokukino (Serbia), IPKO Foundation (Kosovo) i zahvaljujući podršci Fondacije Charles Stewart Mott, National Endowment for Democracy-a i Ambasade Sjedinjenih Američkih Država u BiH.

O inicijativi više možete pročitati na web stranici communityboostr.org. Također, listu učesnika možete pogledati na web stranici Community boost_r-a.

pay to do my essay

Ukoliko se želite akreditovati za praćenje ovog dvodnevnog događaja te ukoliko imate dodatnih pitanja ili želite upriličiti intervju sa nekim od učesnika, možete kontaktirati osobu za odnose sa javnošću na e-mail adresu [email protected] ili na broj telefona +387 (0)61 781 081.