Idi na sadržaj

Razglasaj 2010: Najveći angažman NVO sektora u proteklih 15 godina!

 

Pred opće izbore 2010. godine zabilježen je najveći angažman nevladinih organizacija u proteklih 15 godina, stoji u analizi portala Razglasaj.ba koji također djeluje u okviru kampanje “Razglasaj 2010”, a koju provodi UG “Zašto NE” iz Sarajeva.

„Brojne akcije, kampanje i inicijative nevladinog sektora su otpočele mnogo prije nego što se ijedan političar nasmiješio sa bilborda. NVO sektor se najozbiljnije u proteklih 15 godina uključio u predizbornu kampanju , kako bi ljudi u ovoj zemlji bili što bolje informisani pred svoju konačnu odluku 3. 10. Svjedoci smo svakodnevnih „ispada“ vladajućih političara. Međutim, lijepo je znati da postoji neko ko sve to bilježi, analizira, objavljuje i obznanjuje ljudima“, stoji u analizi portala Razglasaj.ba.

Za Razglasaj.ba predstavnici nevladinih udruženja koja istražuju brojne slučajeve korupcije kako u vlasti tako i u samoj kampanji za izbore, istražuju utrošak i izvore novca koji se troši u kampanji, ukazuju i na činjenicu da BiH nije toliko siromašna koliko je političari koji novac umjesto u razvoj troše u povećanja svojih plata i sumnjive fondove žele prikazati. Predstavnici udruženja pojašnjavaju i na koji način novac nestaje u tenderima,analiziraju (ne)ispunjenost predizbornih obećanja.

Kompletnu analizu sa izjavama predstavnika NGO možete skinuti na slijedećem linku Ujedinjeni front NVO-a u borbi za bolju i pravedniju BiH – Razglasaj.ba